Ekstra billetter til udsolgt åbning af årets Festuge
2.000 ekstra billetter i salg til GNAGS’ uofficielle åbning af Festugen
Der er blevet arbejdet på højtryk for at udvide koncertpladsen til den populære koncert med GNAGS og venner, der tyvstarter Festugen. De oprindelige 8.000 billetter blev revet væk på få dage. Nu er det endelig lykkedes at sikre yderligere 2.000 pladser til den unikke oplevelse under åben himmel i Musikhusparken den 25. august.
”Det er Aarhus’ musikhistorie, vi fejrer, og vi er glade for, at der nu kan komme flere med til festen, når Musikhusets 40 års fødselsdag og den uofficielle åbning af Festugen smelter sammen.” siger Jeppe Uggerhøj, Musikhusets kunstneriske chef.
“Med vores deltagelse i den store GNAGS koncert i Festugen fejrer SPOT - i anledning af musikbyåret - en farverig, lang og elsket kunstnerkarriere - og hylder Aarhus som en stærk, samarbejdende og betydende musikby, hvorfra en lang række af danske kunstnere gennem mere end 40 år er vokset ud i verden.” siger Gunnar Madsen fra SPOT Festival.
Musikhusparken er i øjeblikket under ombygning, da Aros udvider museet med det spektakulære The Next Level-projekt. Derfor har det været et lidt større puslespil, der skulle gå op for at sikre de ekstra billetter.
”Aarhus Festuge – og ikke mindst den uofficielle åbning skal være for de mange, derfor er det dejligt, at vi har kunnet finde en måde, hvor vi trods ombygningen af Musikhusparken, stadig kan holde en folkefest,” siger festugedirektør Rikke Øxner.
De 2.000 nye billetter bliver i første omgang udbudt til alle dem, der har skrevet sig på venteliste. Hvis der er flere billetter tilbage, går de i offentligt salg onsdag den 13. juli kl. 10.
Det er Musikhuset, Aarhus Festuge og SPOT Festival, der i anledningen af Music City Aarhus 2022, er gået sammen om at skabe en ekstraordinær oplevelse til aarhusianerne og byens gæster.
Helt særlig aften i Aarhus
GNAGS lægger op til en helt særlig aften med fest, farver og overraskelser. Det legendariske band med energiske Peter A.G. i front inviterer musikalske legekammerater med på scenen til et brag af en uofficiel festugeåbning den 25. august kl. 20. Aftenen bliver et genhør med et frodigt kapitel i Aarhus’ musikalske historie tilsat et spektakulært visuelt show.
GNAGS’ historie er tæt forbundet til Aarhus. Bandet boede sammen i et kollektiv i Haraldsgade i Viby, da de udkom med debutpladen På vej i 1973. Det blev startskuddet til, at GNAGS kom til at spille en hovedrolle i den bølge af bands, der i 80’erne gjorde Aarhus til Danmarks musikhovedstad. Også pladeselskabet Genlyd og Feedback-studiet opstod i kollektivet i Haraldsgade og blev et epicenter for ny, dansk musik. GNAGS er aktuel med deres nye single Fugl Fønix Fra Skodborg, som udkom for få måneder siden.
Hvem, der står på scenen foran tusindvis af mennesker den aften, er fortsat en hemmelighed. Men det bliver sangere og musikere, som GNAGS har arbejdet sammen med gennem tiden, og det bliver en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.
Aarhus står sammen om musikken
2022 er et ganske særligt musikår i Aarhus, hvor kulturinstitutionerne står sammen om at kickstarte kulturen efter to års tumult med corona. Musikhuset fylder 40 år, Music City Aarhus 2022 løber af stablen og Aarhus Festuge og SPOT Festival fylder igen byen med glæde, kultur og koncerter. Det har fået de tre markante kulturaktører til at gå sammen om at samle danskerne til ekstraordinære liveoplevelser. GNAGS’ Aarhus-historie er det seneste af i alt tre projekter, som samarbejdet udmønter sig i.
Tidligere har samarbejdet mellem de aarhusianske kulturinstitutioner løftet sløret for endagsfestivalen Life is Live Festival, der finder sted på dagen for Musikhusets 40-års fødselsdag den 27. august. Samarbejdet har også budt på en unik koncertaften under navnet Back on the SPOT, med fokus på navne, der er blevet store, og som har et tæt forhold til SPOT Festival. Her optrådte Peter Sommer og The Raveonettes den 5. maj i Musikhusparken sammen med nye, sprudlende navne på danske musikscene.
Salling Fondene bakker op om den fælles indsats for at genrejse kulturen med en fornem donation på i alt 2.165.000 kroner.