MG 2872
17/01-2023

Stor donation giver gratis livekultur til alle

600.000 kroner sikrer ambitiøst gratis program i Musikhuset med særligt fokus på sunde fællesskaber og sårbare grupper

En ny, fornem donation fra Spar Nord Fonden sikrer, at Musikhuset kan præsentere et stærkt gratis program, der byder på ny, spændende musik, fælles popskrål, koncerter for hele familien og særlige arrangementer for handicappede og demente.

”Det er glædeligt, at vi kan tilbyde et så ambitiøst gratis program. Året bliver fyldt med arrangementer, der danner skønne fællesskaber og styrker den mentale sundhed. Vi sætter en stor ære i, at tilbyde et flot program med plads til alle og for enhver pengepung”, siger Musikhusets direktør Jan Christensen.

Med donationen fortsætter Musikhuset og Spar Nord Fonden det gode samarbejde fra tidligere år, der betyder, at op mod 150.000 igen i år kan nyde en gratis liveoplevelse i og omkring Musikhuset.

”Musik, sang og liveoplevelser er en af de nemmeste veje til sundhed og bedre livskvalitet. Vi vil gerne på vegne af Spar Nord Fonden være med til at støtte op om og sikre, at alle aarhusianere får mulighed for at være med i de unikke fællesskaber, som liveoplevelser danner. Donationen giver byen mere liv, og alle får mulighed for at være med”, siger Erling Sørensen, der er direktør i Spar Nord Aarhus.

Stolte traditioner og ny fællesskrål

Fællessang er populært som aldrig før. Derfor præsenterer Musikhuset som noget helt nyt arrangementet Syng! Syng! Syng!. Her mødes alle, som elsker at synge i badet eller skråle med på alverdens ørehængere og pophits. Sammen med en sanginstruktør og tre musikere øver de sig på en populær sang. Når sangen sidder lige i skabet, opfører man sammen den ultimative korudgave af nummeret. Første arrangement er den 25. januar, hvor Andreas Odbjergs megahit Hjem fra Fabrikken er på programmet.

Koncertrækken Afterlive byder i år på seks koncerter. Til Afterlive kan man lade sig overraske af nye spændende navne på den danske musikscene. Koncerterne finder sted på aftener, hvor der er gang i flere af Musikhusets sale. På den måde kan man droppe ind fra gaden eller slutte sin aften i Musikhuset af med at lade sig overraske af bands og musik, man måske ikke kender. Tre af koncerterne er allerede offentliggjort. ELBA, he is tall og Vilma er de første talenter publikum i år kan opleve til Afterlive.

Pengene går både til at forsøge på at skabe nye traditioner og fortsætte dem, som har årtier på bagen. Igen i år kan man således mødes og synge i Højskolesangbogen til Syng i den blå, der med over 30 år på bagen er Musikhusets mest traditionsrige gratis arrangement.

Livskvalitet til sårbare grupper

Et af de nye tiltag er et særligt fokus på udsatte grupper. På programmet er fire demenskoncerter, hvor demente får mulighed for at komme i Musikhuset og få en livsbekræftende dag med musik og fællessang. Musikhuset testede med stor succes konceptet af i efteråret. Her samles demente og deres pårørende fra hele byen til en formiddag særligt for dem. Det er veldokumenteret, at musik stimulerer erindringer og livekoncerter skaber værdifulde fællesskaber. Demente og deres pårørende får i år fire nye chancer for at få en god oplevelse i trygge rammer i Musikhuset.

Der bliver også i løbet af året programsat en dag med fokus på inklusion. Musikhuset ønsker at skabe en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor handicappede og ikke-handicappede mødes om musikken. Op mod 1.000 børn indtager Musikhuset, hvor handicappede står bag baren, tjekker billetter og garderobe og hjælper til backstage. I løbet af dagen er der fuld gang i Musikhuset med fællessang og bands med og uden handicappede spiller på husets scener.

Endelig kan forældre tilbringe seks skønne søndage sammen med deres børn, når der Søndags Sjov med sang, sjov og musik på programmet.

Den nye donation på 600.000 kroner gælder for årene 2023 og 2024.

Læs mere om de enkelte arrangementer her:

Søndags Sjov

Syng! Syng! Syng!

ELBA

he is tall

Vilma

Syng i den blå

Pressebilleder
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede