The Infernal Comedy poster
The Infernal Comedy poster

En seriemorders bekendelser med John Malkovich.

Oplev den amerikanske stjerneskuespiller John Malkovich i Musikhuset i rollen som seriemorderen Jack Unterweger. Forestillingen The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer er en fantastisk hybrid mellem teatermonolog, opera og klassisk musik tilsat grovkornet humor.

Østrigs Jack the Ripper

Iført hvidt jakkesæt, solbriller og tyk accent ligner og taler skuespilleren Malkovich som den virkelige Jack Unterweger. Manden, der blev kaldt Østrigs Jack the Ripper, og løsladt fra sin livstidsdom efter bare 15 år bag tremmer. Det skete efter pres fra en række højprofilerede intellektuelle, der hyldede de digte, skuespil og noveller, Unterweger skrev i sin celle. Man mente ovenikøbet, at Unterweger var et skoleeksempel på, at selv den værste forbryder kan forbedres gennem kunst.

Da Jack Unterweger kom ud, var han en feteret mediestjerne. Sideløbende fortsatte han med at dræbe uskyldige kvinder i både USA og Europa. Indtil han omsider igen kom for retten og begik selvmord samme dag, dommen faldt.

Humor og fuldtonet ondskab

I stykket The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer, er Jack Unterweger vendt tilbage fra døden. Han er i Malkovichs eminente spil både veltalende, sjov og tillidsvækkende, når han forsøger at prakke os sin nye bog om ’sandheden’ på. Men smilene stivner i takt med, at Unterweger lukker tidligere traumer og uhyggelige fantasier ud. Den humor, vi faldt for i starten, bliver efterhånden kvalm.

På scenen er foruden John Malkovich det klassiske ensemble Orchester Wiener Akademie og de to sopraner Theodora Raftis og Marie Arnet, der spiller og synger berømte operaarier af Mozart, Vivaldi og Haydn. Musikken ledsager Unterwegers foruroligende tilståelser og skildrer subtilt både den kvindelige sårbarhed og fortvivlelse og morderens raseri og begær. Hele tiden pakket ind i den uhyggelig dobbelthed af humor og vold. "Kender Dr. Jekyll Mr. Hyde?" spørger Jack Unterweger, før han kvæler en sopran i hendes egen bh.  

Malkovich i glansrolle

Den amerikanske skuespiller John Malkovich er en af vor tids største. Han har medvirket i mere end 70 film og tv-serier og modtaget et hav af anerkendelser. Han er desuden kendt for sin karismatiske og blændende sceneoptræden. Rollen som Jack Unterweger, manden der både forførte kvinderne og hele parnasset, er som skræddersyet til den store skuespiller.

Se billeder fra forestillingen her:

Malkovich (26)
Malkovich (3)
Malkovich (42)
Malkovich (53)
Malkovich (52)
Malkovich (43)

Holdet bag

Manuskript: Michael Sturminger
efter ide af Birgit Hutter og Martin Haselböck
Musikalsk arrangement: Martin Haselböck
Instruktør: Michael Sturminger

Medvirkende

Jack Unterweger: John Malkovich
Sopran I: Theodora Raftis
Sopran II: Marie Arnet

Musik: Orchester Wiener Akademie & Wroclaw Baroque Orchestra
Dirigent: Martin Haselböck

Forestillingen spiller på engelsk, men både arier og monologen bliver tekstet på dansk. 

Follow Facebook event
Mad & drikke
Select showing to see options
Order mad & drikke for The Infernal Comedy
Lignende arrangementer
Contact

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tel: 89 40 90 00

musikhuset@aarhus.dk

 

See opening hours

Stay updated

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Improve contrasts
Read more
There are no results that match your search Search failed