Adventsteater - en ny forestilling hver uge op mod jul i Teaterhuset Filuren.

OBS: fra 4 år

Kom med på besøg hjemme hos fire forskellige børn og deres familier. Hver uge møder vi et nyt barn i en musikalsk fortælling om den laaange ventetid op mod jul. Noah, Lea, Sarah og Ahmads stuer åbnes op, og vi får lov at kigge ind i dagene, hvor savn, forventninger og spændingen fylder lidt ekstra. 

Hver forestilling kan opleves for sig, men du kan også tage på besøg et nyt sted hver søndag og måske få øje på det, der binder børnenes fortællinger sammen?

 

1. Nærvær
27/11 kl. 15:00
28/11 kl. 11:00 og 14:00.

I en tempofyldt fortælling skal vi møde et barn, der elsker lyde. Høje lyde, mærkelige lyde, sjove lyde og de lyde som kun kan høres, hvis man lytter ekstra godt efter. Desværre har forældrene i familien bare tit travlt med noget, hvor man så skal være stille. “Ssssh” siger de, og så er det meningen, at man skal finde på noget andet at lave. Men hvad nu hvis man virkelig virkelig gerne vil fortælle om alt det, man har oplevet? Og hvis man nu lige var i gang med en leg, en leg med en meget hemmelig ven? Måske kunne man overtale sin far til at lege med?

 

2. Savn
4/12 kl. 15:00
5/12 kl. 11:00 og 14:00.

I en hjertevarm fortælling skal vi møde et barn, som er dygtig til mange ting. Til at sætte sine ting på plads i opvaskemaskinen, finde sit eget tøj uden at spørge om hjælp og til at binde sine sko. Det er bare ikke altid, at der er tid til selv at få lov. Der er altid nogen, der skal skynde sig, og så bliver man forvirret og glemmer, hvor man er kommet til. Men det gjorde man aldrig med mormor. De dage, hvor mormor hentede, var der altid bare god tid, masser af god tid. Men kan man gå i hi for altid? Og kan man godt opfinde konkurrencer, som alle vinder?

 

3. Omsorg
11/12 kl. 15:00
12/12 kl. 11:00 og 14:00

I en betænksom og smuk fortælling møder vi det tredje barn. Et barn der er bange for radiobiler, stregerne mellem fortovet og lidt ængstelig for at cykle på sin nye flotte cykel. For hvad nu hvis man vælter på sin nye cykel? Eller cykler helt forkert på den? Samtidig er mor ved at tabe pusten, og så vil man jo gerne holde lidt på sit eget vejr, så mor kan få noget mere vejr at bruge af. Alle tankerne er fyldt med omsorg for både ænder og mødre. Og nogle gange kommer spørgsmålet: kan man pudse sin næse så hårdt, at tankerne ryger med ud i lommetørklædet?

 

4. Håb
18/12 kl. 15:00
19/12 kl: 11:00 og 14:00
20/12 og 21/12 kl. 11:00 og kl. 15:00

Det fjerde barn møder vi i en livsbekræftende fortællingen om en, der elsker at se på stjerner. Det er nemlig de samme stjerner, man kigger på, uanset hvor på jorden man er. Selvom nogen måske er tusinde kilometer væk, kan de sidde og se på præcis den samme stjerne, som man selv ser på. Faktisk er vi mennesker som stjerner på himlen. Vi ser ens ud på lang afstand, men når vi kommer tæt på, ser vi alligevel ikke helt ens ud, og vi har hver vores historie, som ingen andre har. Og så har vi håbet – har stjerner også håb?

 


Instruktør Isabelle Reynaud Forfatter Louise Juhl Dalsgaard Scenograf Morten Kamuk Andersen Lys- og videodesigner Frederik Dahl Hougs Skuespiller Daniel Bevensee Komponist og medvirkende musiker Johanne Buus Andersen Dramaturg Ditte Felding Tekniker Amalie Fabricius-Steen Skrædder Eva Sunesen Idé Isabelle Reynaud, Ditte Felding, Morten Kamuk Andersen og Kaja Kamuk Produceret af Teaterhuset Filuren På foto/videotrailer: Anders Vølpert Momme

 

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede