Songs To The Green Land er et nyt værk for kor og jazzorkester komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). Der afholdes preconcert talk en time inden koncerten.

Værket er en musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk, inspireret af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og på Grønland - samtaler om bl.a. barndom, natur, familie og venner.

Samtalerne er blevet optaget og efterfølgende er de to komponister gået på opdagelse i det særlige grønlandske sprog. Sammen med optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing optog i Østgrønland i 60’erne, samt lydoptagelser fra Dansk Folkemindesamling, er rytmen i sproget blevet til rytmiske strukturer i musikken, og udsagn fra samtalerne er blevet til værkets tekst.

Det er endt med et storslået, poetisk og meget spændende værk som kombinerer Helge Norbakkens og Jakob Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik, samt mere åbne musikalske forløb. Stemningsfulde visuals underbygger atmosfæren i værket.

Hør Jakob Buchanan og Helge Norbakken fortælle kort om inspirationen til værket i videoen her:


Stærkt line-up
Koncerten byder på et fantastisk line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af Det Grønlandske Hus’ kor Aningaaq Koret, samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards).

Umiddelbart inden koncerten er der mulighed for at deltage i en pre-concert talk om værkets tilblivelse. Her vil Helge Norbakken fortælle om arbejdet med at omsætte sprog til rytme, og Lene Halskov Hansen vil fortælle om Det Kgl. Biblioteks arkiver hvoraf flere af sprogoptagelserne stammer fra.

Jakob Buchanan har de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester, herunder hans Requiem som vandt to Danish Music Awards (årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist), samt den anmelderroste musik for kor og orkester til åbningen af Aarhus Kulturhovedsted 2017. Derudover er han som trompetist aktiv på den internationale jazzscene hvor han bl.a. spiller med Jakob Bro, Marilyn Mazur og Chris Speed.

Helge Norbakken har ved flere lejligheder har arbejdet sammen med Aarhus Jazz Orchestra - bl.a. sidste år i forbindelse med Jakob Buchanans projekt On Rosenhill. Han er blandt den absolutte elite på den skandinaviske jazzscene og medvirker på over 80 udgivelser, flere på det tyske label ECM med bl.a. Jon Balke, Norma Winston og Mathias Eick.

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt dansk bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark. Orkestret har spillet med en lang række internationale solister som f.eks. Kurt Elling, Peter Erskine, Jon Balke, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl.

Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland, og spænder i sin koncertportefolio meget bredt. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer, samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier.

Preconcert talk
Bemærk, at der er preconcert talk inden koncerten. Det foregår fra klokken 19 og er ligeledes i Symfonisk sal, hvor koncerten også afholdes. 

Medvirkende:

Aarhus Jazz Orchestra feat.
Aningaaq Koret & Aavaat Koret
Jakob Buchanan
Simon Toldam
Jonas Westergaard
Helge Norbakken
Dirigent:  Carsten Seyer-Hansen
Visuals: Basil Hogios

Varighed: 1 time (uden preconcert talk). Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Aarhus Jazz Orchestra i samarbejde med Musikhuset

Projektet er støttet af: Augustinusfonden, Oticon Fonden, Knus Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Dansk Kapelmesterforening.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder her.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede