Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til musik?

Dette spørgsmål er udgangspunktet for hjerneforsker, komponist og musiker Peter Vuust, når han sammen med Aarhus Jazz Orchestra tager publikum med på en rejse gennem jazzens univers og ind i hjernens dybeste afkroge.

Sammen med dirigent Nikolai Bøgelund vil Aarhus Jazz Orchestra og Peter Vuust improvisere, swinge og spille både de rigtige og de forkerte toner og give et bud på, hvordan hjernen bearbejder det hele - fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt. Samtidig får vi måske et svar på, om der er forskel på musikeres og ikke-musikeres hjerner?

Foredrag og livekoncert

Koncerten er et unikt møde mellem foredrag og livemusik, hvor publikum får et spændende indblik i, hvad der sker med os mennesker, når vi påvirkes af toner, rytmer, klange og melodier. Kan reptilhjernen lide jazz? Er lyden af en saxofon forbundet med dopamin? Og hvad sker i der i dine synapser, når du synger?

Alt dette og mere får du måske svar på, når Peter Vuust og Aarhus Jazz Orchestra får din hjerne til at swinge. 

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. 

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede