Glæd dig til en forrygende koncert med Allan Olsen, når han gæster Musikhuset i forbindelse med sin 40-års jubilæumsturné.

I 1981 sad Allan Olsen og legede med tanken: - Måske man kunne leve af at spille musik? En håbløs tanke medmindre man var både ung og naiv. 

Heldigvis var Olsen begge dele, og hér 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem for folk.

Det vil vi fejre med en meget fin 40-års jubilæums-turné i efteråret 2021, og i november lægger han vejen forbi Musikhusets vellydende Symfonisk sal. Med som special guest og en helt særlig overraskelse til publikum har Allan Olsen inviteret rapper og rimsmed Per Vers, der indleder koncerten med en 25 minutters optræden, inden Allan Olsen selv indtager scenen.

Sublime sangtekster

Allan Olsen har karrieren igennem stået lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold.

Hør Allan Olsens nye sang Vildfarne Engel.

Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om. Hvis det er tilfældet, har det ifølge 40- års-jubilaren dog ikke været tilsigtet:

"Jeg har sådan set bare valgt at skrive om ALT, for jeg kan ikke komme i tanke om noget, man ikke kan skrive om. Fallerede boksere, paranoide frisører, perverse stoddere, tiggere, freaks, og om en ko der hallucinerer. Sådanne sager finder jeg nu en gang sjovere at skrive om, end ’hende der er gået fra ham’ banaliteterne," siger Allan Olsen.

Prisvindende plader

Det er blevet til i alt 19 pladeudgivelser gennem de første 40 år, hvoraf de fem har vundet Grammy’er/Music Awards. Dertil kommer tusinder af Allan Olsen koncerter, selvfølgelig først og fremmest i Danmark, men også overalt i verden for udeboende danskere. De senere år har Allan Olsen desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere Tilfældigt strejfet og Laksetrappen. Olsen har karrieren igennem holdt sig i bevægelse og omformet sit udtryk hver gang det begyndte at minde om et velkendt billede.

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk showbizz. Først med sin plade fra 2013, JØWT, der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel, og senest med Olsen på Afveje – en marathonturné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse. Allan Olsens 40-års jubilæum fejres med en turné, hvor han blandt andet lægger vejen forbi Musikhuset og præsenterer et bredt udsnit af sit store bagkatalog. Glæd dig!

Følg Facebook event
Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede