Anne Dorte Michelsen og Billy Cross sammen igen efter 25 år

En ring er sluttet når Anne Dorte Michelsen og Billy Cross til efteråret tager sammen på turné til de danske koncertscener. Med sig har de et tæt, sammenspillet band bestående af nogle af Skandinaviens mest rutinerede og originale musikere, en lang række af Anne Dortes største hits samt et udpluk af sangene fra hendes helt nye album ”En Anden Lykke”. 

Sidst Anne Dorte Michelsen og Billy Cross stod på samme scene var i slutningen af 80’erne, hvor Cross’ særlige fornemmelse for Michelsens sangskrivning resulterede i en række turnéer og soloalbums. Debut’en, ”Mellem dig og mig”, blev en klassiker med sange  som ”Jeg har lagt mine våben” og ”Magneter”. Og efterfølgeren ”Næste Dans” ramte med sin insisterende lavmælthed publikum rent - også i Japan hvor den gav Michelsen et overraskende gennembrud. Også uopslidelige sange som ”En lykkelig familie” og ”Før eller siden” daterer sig til tiden for Cross’ og Michelsens lykkelige samarbejde.

Hver for sig har Anne Dorte Michelsen og Billy Cross siden formået den sjældne kunst at forny sig og samtidig fastholde et stort og trofast  publikum i forskellige musikalske sammenhænge. Senest blev Michelsens position som en af sin generations vigtigste, danske sangskrivere cementeret i tv-programmet ”Toppen af Poppen”, hvor unge og ældre kolleger havde glæde af at fortolke sange fra hendes store katalog af iørefaldende pophits og rørende ballader. 

Nu – 25 år siden sidst – tager de to en tur til. Både i studiet og på landevejen. Og kombinationen af Anne Dorte Michelsens tæft for melodier og evne til at ramme vores følelser skarpt og rent i sine tekster og Billy Cross’ smagfulde guitarspil og produceroverblik kan noget helt særligt. Det får hele Danmark at høre, når albummet ”En Anden Lykke” udkommer til september.

Og senere på efteråret genskabes den gode stemning fra studiet, når musikerholdet igen samles for at spille alle de gode gamle sammen med de bedste af de nye – helt og aldeles live: Anne Dorte Michelsen (sang) og Billy Cross (guitar, kor), Dan Hemmer (keyboards) og Rasmus Kiehlberg (trommer).

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede