The Blood Sweat Drum + Bass World Experience Tour 2021

Blood Sweat Drum + Bass proudly presents Palle Mikkelborg together with One of West Africa's biggest musical treasures from Gambia's most famous griot family, Dawda Jobarteh together with the Grammynominated renowned exponent of the Bamboo Flute from India, Shashank Subramanyam

Danmarks ubetinget største, mest eksperimenterende og ikke mindst mest legesyge rytmiske ensemble Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B) kan i 2021 fejre 20-års jubilæum og det skal fejres med et brag af en efterårsturne.

Det er helt selvfølgeligt at orkestrets mangeårige samarbejdspartner og mentor trompetisten Palle Mikkelborg endnu engang vil kaste glans over koncerterne med sin gyldne trompet, og her for første gang i samarbejde med to af de helt store verdensmusikere Dawda Jobarteh og Shashank Subramanyam.

BSD+B indledte under Vinterjazz 2021 et enestående samarbejde med den Gambianske komponist, koraspiller og sanger Dawda Jobarteh, der som barnebarn af den berømte Alhaji Bai Konte på bedste vis viderefører den stærke
vestafrikanske Griot-tradition som traditionel sanger, gøgler og historie fortæller.

Dawda Jobarteh er allerede stærkt integreret i den danske jazz/pop scene igennem en lang række samarbejder med bl.a. Pierre Dørge, Mussa Diallo, Ida Corr, Caroline Henderson, SCRAM, Den Sorte Skole, CTM, Palle Mikkelborg, Rumpistol, Suleymane Faye og Toumani Diabaté.

Nu føjes der en indisk palet ind i samarbejdet da den indiske fløjtevirtuos Shashank Subramanyam har takket ja til at deltage på koncerterne Shashank Subramanyam har også været en hyppig gæst i Danmark bl.a. med Pierre Dørge og Jungleorkestret, ligesom han tidligere har medvirket på Dawda Jobartehs album Northern Light Gambian Night.

Det bliver første gang de to mødes live i et repertoire, der vil bære præg af både den vestafrikanske og den indiske musiktradition, når Dawda Jabarteh og Shashank Subramanyams materiale indgår i en højere enhed med Mikkelborgs
univers og nye stærke BSD+B kompositioner. Alt sammen i spritnye arrangementer, hvor BSD+B´s særlige lyd med den stærke store rytmegruppe – til lejligheden forstærket med Salieu Dibba på perkussion, de elektroniske elementer, bigband-blæserne og de flotte vokaler vil flettes sammen til en unik helhed med Palle Mikkelborgs trompetmagi.

Koncerten er støttet Jazzselskabet i Aarhus, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder her.
Se muligheder
Food
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhuset@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede