Oplev Den Jyske Operas moderne, rå og intense opsætning af Bizets klassiker

* * * *

Jyllands-Posten
* * * *

CPHCulture
* * * *

Ungt Teaterblod

Den underskønne og lidenskabelige Carmen nyder sit liv i øjeblikkets tilfredsstillelse. Først forfører hun José, men da hun begynder at kede sig, falder hun for Escamillo og driver José til vanvid af jalousi. 

Verdenspremieren på Bizets Carmen i 1875 var en katastrofe, men Bizets mesterværk blev allerede fra 2. opsætning én af verdens mest succesfulde og populære operaer. Oplev den udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer.

Om opsætningen

Carmens sanselighed, den kompromisløse frihedsfølelse, det kriminelle, det forbudte. Bizets fantastiske musik med alle de kendte melodier. Et råt og brutalt miljø - et Tarantino-agtigt filmunivers, hvor Reservoir Dogs møder Breaking Bad. Alt det kan du opleve i Den Jyske Operas opsætning af Carmen.

Det går ikke stille for sig, kan vi godt love. Tag Carmens temperament og tilsæt jalousi, et nutidigt, råt bandemiljø og både blod, sex, mord og kærlighed, og vi har en intens opera med en lidenskabelig kærlighedshistorie og uforglemmelige melodier og inciterende rytmer.

Historien

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.

Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo...

Holdet bag

Dirigent: Jérôme Pillement
Instruktør, scenograf og kostumedesigner: Thaddeus Strassberger
Lysdesigner: Jax Messenger

Medvirkende

Den Jyske Operas solister og kor

Aarhus Symfoniorkester
Se komplet sangerhold på Den Jyske Operas hjemmeside.

Praktisk info:

Synges på fransk med danske undertekster

Optakter:

Du kan komme til musikalsk optakt og blive ekstra godt klædt på til Carmen. De foregår en time før og 20 minutter før forestillingen.

Se mere her.

Ikke egnet for børn under 15 år.

Varighed: 2 timer og 40 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Den Jyske Opera

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede