Kynisk filosof og flabet tjenestepige tester kærlighedens holdbarhed i Mozarts intime opera

Den Kongelige Opera og Aalborg Symfoniorkester gæster Musikhuset med Mozarts intime opera, der sætter kærligheden på prøve i Store sal.

Così fan tutte betyder ‘sådan gør alle kvinder’ under­forstået, at alle kvinder er troløse. Det sætter filosoffen Don Alfonso sig for at bevise. Hans to unge venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et væddemål med ham, for de er overbeviste om, at deres to kærester aldrig vil være dem utro. En absurd og vanvittig forviklingsfarce udspiller sig, når de unge mænd, manipuleret af Don Alfonso, tester deres kæresters udholdenhed eller måske snarere afholdenhed.

Operaen flyder over af iørefaldende arier og ensembler, og der kræves høj følelsesmæssig indlevelse, vokal virtuositet og musikalsk adræthed af de seks sangere fra Det Kongelige Teaters solistensemble og Operaakademiet. I spidsen for dem står Palle Knudsen som Don Alfonso, der som en dukkefører kører rundt med fornuft og følelser i denne musikalske komedie fuld af Mozarts mesterlige musik, spillet af Aalborg Symfoniorkester.

Medvirkende:
Fiordiligi: Clara Cecilie Thomsen
Dorabella: Kari Dahl Nielsen
Guglielmo: Simon Duus
Ferrando: Jacob Skov Andersen
Despina: Eldrid Gorset
Don Alfonso: Palle Knudsen

Dirigent: Nick Fletcher
Orkester: Aalborg Symfoniorkester
Iscenesættelse: Tim Albery
Scenografi og kostumedesign: Tobias Hoheisel
Lysdesign: David Finn
Producent: Det Kongelige Teater

Tim Albery lader sin iscenesættelse, med Tobias Hoheisels dekorative periodekostumer, udspille sig i en gigantisk camera obscura­ scenografi som rammen om Don Alfonsos eksperiment.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede