Dyrene i Hakkebakkeskoven - Musikhuset Aarhus
Plakat for Dyrene i Hakkebakkeskoven

Dyrene i Hakkebakkeskoven

Pris

140-220 kr.

Varighed

Ca. 2 timer inkl. pause

Genre

#familie-børn

Sal

Rytmisk sal

Arrangør

Musikhuset Aarhus

Dyrene i Hakkebakkeskoven
Køb billet
Følg Facebook Event

Prisvindende teater baseret på elsket børnebogsklassiker

Den klassiske børnebogsfortælling Dyrene i Hakkebakkeskoven, der er blevet læst og elsket af generationer, kan opleves i Musikhuset Aarhus i maj 2025. Familieklassikeren med de kendte karakterer Klatremus, Morten Skovmus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og sangene ”Når en peberkagebager”, ”Den som spiser gulerødder”, ”Hip Hurra for Bamsefar…”, har underholdt børn og voksne i over 50 år.

I skovens dybe stille ro findes Hakkebakkeskoven, hvor den musikalske Klatremus Lillemand og Morten Skovmus bor sammen med alle deres dyrevenner. Livet går sin vante gang i den fantasifulde skov, hvor Bamsefar er så rar, Bagermester Harepus bager kager, og den snu Mikkel Ræv forsøger at spolere idyllen.

Familieforestilling samler generationer

Forestillingen Dyrene i Hakkebakkeskoven tager udgangspunkt i den norske forfatter Thorbjørn Egners unikke fortælling og fantastiske univers. En historie der har noget på hjertet, hylder mangfoldigheden, og fortæller såvel børn som voksne, hvor vigtigt det er, at vi kan rumme hinanden trods forskelligheder. Som Morten Skovmus siger i den klassiske børnefortælling fra 1953: ”Man kunne have det så godt i skoven, hvis alle var venner, og de store lod de små være i fred. Så kunne de store hjælpe de små, og de små kunne hjælpe de store, for der er meget, de små kan, som de store ikke kan”.

Pelle Koppel, idemanden og teaterinstruktøren bag opsætningen, fortæller: ”Det har lige fra ideen opstod været min intention at skabe en forestilling, som skulle være en hyldest til Thorbjørn Egners skønne og dejligt naive univers. Altså, ikke et forsøg på at gøre op med den klassiske fortælling, men derimod et ydmygt forsøg på at bakke loyalt op om fortællingen på en finurlig, knivskarp, nutidig, kunstnerisk og tegneserieagtig måde.”

I skovens dybe stille ro

Hovedkaraktererne i forestillingen, Klatremus Lillemand, Morten Skovmus, Bamsefar, Bagermester Harepus og Mikkel Ræv er alle dyr, som repræsenterer forskellige mennesketyper, og Hakkebakkeskoven kan tolkes som en menneskeverden i miniatureformat. Hakkebakkeskovens love, som bryder med naturens, formidler moralen i historien: at alle skal være venner, og ingen skal spise hinanden. I Hakkebakkeskoven findes ligesom hos os, en længsel efter fred og tryghed og respekt for hinanden. Forestillingen rummer masser af fantasi, leg, sange, tolerance, retfærdighed og ikke mindst sympati og medmenneskelighed.

Pelle Koppel, fortæller videre: ”Det har været et bevidst valg at tage udgangspunkt i tegningerne fra bogen, samt at dyrke en til tider nærmest stilistisk spillestil. Ved samtidig, at lade karaktererne optræde med (dyre)masker på, er det lykkes at vække Thorbjørn Egners streg og karakterer scenisk til live i en grad, jeg ikke tidligere har set det gjort…”

Forfatteren Thorbjørn Egner

Norsk børnebogsforfatter, illustrator og sangskriver (1912-1990).
Thorbjørn Egner har skrevet historierne og Karius og Baktus (1949), Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven (1953) og Folk og røvere i Kardemomme By (1955). Egners børnefortællinger er for længst blevet klassikere for flere generationer, og hans mest populære bøger er udkommet i oversættelser i mere end 20 lande. Den danske forfatter Halfdan Rasmussen har oversat fortællingerne til dansk. I 2017 udkom filmatiseringen af Dyrene i Hakkebakkeskoven.

Egnet: Fra 5 år

Manuskript: Thorbjørn Egner
Musik: Christian Hartmann og Thorbjørn Egner
Oversættelse: Halfdan Rasmussen
Instruktion og bearbejdelse: Pelle Koppel
Scenografi: Johan Kølkjær, efter Thorbjørn Egner
Medvirkende: Maria la Cour
Mikkel Reenberg
Margit Watt-Boelsen
Rune Antonio Bro
Asbjørn Agger
Linda Elvira, m.fl.

Idemanden, skuespilleren og teaterinstruktøren Pelle Koppel

Pelle startede sin karriere som barn, da han medvirkede i forskellige musicals i børnemusikteateret, Bar Rock. I 1986 debuterede han i filmene Ballerup Boulevard og Barndommens gade. I 1994 blev Koppel uddannet fra skuespillerskolen i Århus, hvor han efterfølgende blev ansat. I de efterfølgende år skrev og producerede han flere Reumertnominerede forestillinger. I 2006 stiftede Pelle Koppel Teater V, som i 2009 blev Lille Storbyteater i Københavns Kommune. I foråret 2013, var Koppel en af initiativtagerne til opstarten af teaterfestivalen Cph Stage.