Brasiliansk stjerne skyder jazzfesten i gang i Musikhuset.

Traditionen tro inviterer vi på jazzgalla i Musikhuset under Aarhus Jazz Festival. Det er altid en ganske særlig oplevelse, når det suveræne Aarhus Jazz Orchestra indtager scenen i Store sal sammen med internationale stjerner under den årlige jazzfestival.

I år præsenterer Aarhus Jazz Orchestra den nyslåede Grammy-vinder jazzpianisten Eliane Elias. Hun er kendt for sin helt særlige måde at kombinere jazz og bossanova med afsæt i sine brasilianske rødder, og hun regnes for en af de største nulevende jazzstjerner. I april 2022 modtog Eliane Elias en Grammy for årets bedste latin-jazz album for sit seneste album Mirror Mirror, som hun udgav med nyligt afdøde Chick Corea. Ifølge orkesterchef Anders Ørbæk fra Aarhus Jazz Orchestra er den berømte brasilianske pianist, komponist og sanger en stor, musikalsk oplevelse, du ikke bør gå glip af.

Kom med på en smuk, musikalsk rejse

Til dette års jazzgalla tager Aarhus Jazz Orchestra og Eliane Elias publikum med på en musikalsk rejse gennem hendes store bagkatalog. Det tæller blandt andet de to Grammy-vindende albums Made in Brazil og Mirror Mirror.

Med på scenen er bassist Marc Johnsson og den altid karismatiske dirigent Nikolai Bøgelund.

Opvarmning til koncerten

Vær i god tid og kom i brasilianerhumør inden aftenens koncert. Der bliver nemlig autentisk brasiliansk stemning i Musikhusets Foyer, når duoen Violí Violã varmer op til Galla-koncerten fra cirka kl. 18-19.30.

Duoen består af Alexander Kraglund og Jeppe Holst, der i en årrække har specialiseret sig i de brasilianske stilarter Choro og Bossa Nova. De bevæger sig rundt i Foyeren og sætter publikum i den helt rigtige stemning.

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Koncerterne i Musikhuset under Aarhus Jazz Festival er hvert år en unik oplevelse, og Eliane Elias skriver sig på listen over store internationale navne, der sammen med Aarhus Jazz Orchestra har skudt gang i Aarhus Jazz Festival i Musikhuset. Tidligere har Caro Emerald, Melody Gardot, Jamie Cullum og David Sanborn givet koncert med Aarhus Jazz Orchestra.

Den 9.-16. juli fylder Aarhus Jazz Festival traditionen tro Musikhuset og resten af byen med de bedste jazztoner fra danske og internationale musikere. 

Se program for festivalen her

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede