Vær med til at hylde vores by med En Symfoni til Aarhus.

En Symfoni til Aarhus. Og til dig. Som publikum til denne specielle symfoniske koncert vil du befinde dig midt i en helhedsoplevelse af scenografiske film, nye toner og ny litteratur. Alt sammen inspireret af møder mellem de medvirkende kunstnere og aarhusianerne. 

Hvad tænker du på, når du tænker på Aarhus? Hvordan lyder Aarhus en sommernat? Hvordan dufter den? Lugter den? Hvor er dine yndlingssteder?

Dirigent Ole Faurschou samler trådene, når byens markante ensembler uropfører En Symfoni til - og om - Aarhus. Det er det klassiske ensemble Lydenskab, der har inviteret kollegaer fra Aarhus Jazz Orchestra, Århus Sinfonietta, Asbjørn Hvelplund (Verdens Sidste Idé) og Akademisk Kor Aarhus med på scenen sammen med en række aarhusianere.

Gorm Askjær har komponeret En Symfoni til Aarhus i et storstilet genremøde mellem ny lyrik, scenografiske film og klassisk musik. Ard Jongsma har lavet visuals og forfatter Gerd Laugesen har skrevet tekster til symfonien, der samler musikere og byens stemmer i en storstilet symfoni til Aarhus.

Mærk byen på en ny måde

Det bliver nyt, men det bliver genkendeligt for dig, der kender en smule til Aarhus. Der bliver uforudsigelige elementer med mange mennesker på scenen, - kunstnere og borgere. Men det bliver også en fælles higen efter øjeblikket, hvor alting giver mening og vi kan mærke hvorfor vi er her. 

Koncerten er en del af projektet En symfoni til et sted, der finder sted fra 2019-22 med en serie på fem klassiske symfonier, der tilegnes fem steder i Midtjylland i borgerinddragende produktioner.

Projektet er støttet af Region Midtjylland, Viborg Kommune, Syddjurs Kommune, Herning Kommune, Randers Kommune, Statens Kunstfond, Music City Aarhus 2022, Dansk Komponistforening, Det Obelske Familiefond, Den Jyske Kunstfond, Knud Højgaards Fond, William Demant og Augustinus Fonden.

Music City Aarhus 2022

Koncerten er en del af Music City Aarhus 2022, der er hele Aarhus’ musikår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken.

Læs mere om Music City

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede