Vi hylder lyden af byen i et storstilet genremøde mellem musik, film og lyrik

En Symfoni til Aarhus
En Symfoni til Herning
En Symfoni til Pindstrup
En Symfoni til Langå
En Symfoni til Bjerringbro

Vi har lavet Symfonier til byerne. Og til dig. Som publikum til denne specielle symfoniske koncert vil du befinde dig midt i en helhedsoplevelse af scenografiske film, nye toner og ny litteratur.

Hvad tænker du på, når du tænker på din by? Hvordan lyder byen en sommernat? Hvordan dufter den? Lugter den? Hvad husker du? Hvor er dine yndlingssteder?

Sådan lød En Symfoni til Aarhus

I videoen nedenunder får du en smagsprøve på lyden af Aarhus, og hvilken musikalsk oplevelse du kan forvente af koncerten, hvor fem jyske byers lyde smelter sammen.

Fem byers symfonier samles til et værk

Det klassiske ensemble Lydenskab har produceret denne enestående koncert sammen med komponist Gorm Askjær. Gennem tre år har de sammen med en række kunstnere rejst rundt i til de involverede byer og lavet klassiske symfonier, der handler om de steder vi bor.

Nu samles alle trådene i et storstilet genremøde mellem ny lyrik, scenografiske film og klassisk musik. Ard Jongsma har lavet visuals, Rob van den Broek har lavet scenografi og forfatterne Gerd Laugesen, Ursula Andkjær Olsen og Claus Handberg har skrevet tekster til symfonierne, der samler byernes stemmer i samklang med musikerne.

Undervejs har Lydenskab inviteret kollegaer fra Aarhus Jazz Orchestra, Århus Sinfonietta, Asbjørn Hvelplund (Verdens Sidste Idé), Ulla Bendixen og Martin Ottosen (Sorten Muld), Akademisk Kor Aarhus, Grundfos-koret med på scenen sammen med en række forfattere og borgere.

Det bliver nyt, men det bliver genkendeligt for dig, der kender byerne. Der bliver uforudsigelige elementer med mange mennesker på scenen, - kunstnere og borgere. Men det bliver også en fælles higen efter øjeblikket, hvor alting giver mening og vi kan mærke hvorfor vi er her.

Vi håber, I vil dele det øjeblik med os.

Projektet er støttet af Region Midtjylland, Viborg Kommune, Syddjurs Kommune, Herning Kommune, Randers Kommune, Statens Kunstfond, Music City Aarhus 2022, Dansk Komponistforening, Det Obelske Familiefond, Den Jyske Kunstfond, Knud Højgaards Fond, William Demant og Augustinus Fonden.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede