Flammenwerfer poster
Flammenwerfer poster

Hotel Pro Forma og international musiklegende åbner Aarhus Festuge.

Oplev en musikdramatisk forestilling i verdensklasse, når Hotel Pro Forma til åbningen af Aarhus Festuge 2024 i Musikhuset præsenterer FLAMMENWERFER baseret på den berømte svenske kunstner Carl Fredrik Hills liv og kunstværker med musik af Blixa Bargeld og Nils Frahm.

Berømt svensk kunstner

Carl Fredrik Hill (1849-1911) er kendt for sine gribende, ekspressive malerier og tegninger, der bar præg af, at han som 28-årig fik diagnosen paranoid skizofreni og levede resten af livet isoleret fra omverden med sin mor og søster. Til at fortolke Hills både ekspressivt angstfyldte og uskyldigt drømmende univers har det internationalt anerkendte performanceteater Hotel Pro Forma samlet et sandt stjernehold.

Tyske musikikoner

På scenen i Store sal optræder karismatiske Blixa Bargeld med nykomponerede sange sammen det prisvindende vokalensemble IKI. Blixa Bargeld er kendt som ikonisk forsanger i den legendariske tyske avantgardegruppe Einstürzende Neubauten og mangeårigt medlem af Nick Cave and The Bad Seeds.

I samarbejde med den verdensberømte pianist Nils Frahm har Hotel Pro Forma udvalgt musik fra den tyske kunstnerens stemningsmættede og gudesmukke sangkatalog af moderne klassiske og elektronisk ambiente kompositioner.

Danske stjernedesignere

Ikke blot det musikalske, men også det visuelle udtryk er af absolut højeste kvalitet til FLAMMENWERFER. Til forestillingen har den kendte danske designer Henrik Vibskov skabt helt ny scenografi og kostumer, mens en af Danmarks dygtigste lysdesignere, Jesper Kongshaug – også kendt som ”Lysets mester”– spiller en stor rolle med sine altid originale og medfortællende lysdesign.

Kombinationen af de fantastiske kunstnere, Carl Fredriks Hills fabelagtige vandvidsværker og Hotel Pro Formas enestående, eksperimenterende profil er det perfekte afsæt for, at du får en Festugeåbning, du sent vil glemme.

Anbefales fra 13 år.

Sprog: Tysk, engelsk og svensk. Forestillingen tekstes.

Vær opmærksom på, at forestillingen den 30. august er en halv time længere på grund af åbningstaler.

Blixa Bargeld © Thomas Rabsch Crop3
Nils Frahm Music For 1 Print Ben Czernek
Henrikvibskov Fotograf Christian Larsen Highres
Kirstendehlholm©Fototorbeneskerod A459
J2
Kunstnerisk hold

Koncept: Kirsten Dehlholm, Marie Dahl
Iscenesættelse, dramaturgi og libretto: Kirsten Dehlholm, Marie Dahl
Komposition og tekst: Blixa Bargeld
Musik: Nils Frahm
Scenografi og kostumer: Henrik Vibskov
Korarrangement: Marie Dahl
Lysdesign: Jesper Kongshaug
Videodesign: Magnus Pind Bjerre
Lyddesign: Erik Mederios

Om Blixa Bargeld

Blixa Bargeld dannede i 1980 gruppen Einstürzende Neubauten, som op gennem 80'erne og 90'erne påkaldte sig stor international opmærksomhed og var pionerer for industrial-genren og grupper som Nine Inch Nails og Rammstein med deres nærmest anti-musikalske lydudforskning gennem byggeredskaber, metalskrot og Bargelds primalske hyl. Sideløbende var Bargeld fra 1984 til 2003 medstifter og guitarist i Nick Cave and The Bad Seeds.

 

Blixa Bargeld har optrådt i hele verden og hans kunstneriske virkefelt er ligeledes grænseløst. Udover sin stadigt aktive rolle som frontmand i Einstürzende Neubaten har Bargeld bragt sit karismatiske og eksperimenterende væsen i spil i diverse film, teaterproduktioner, performances, installationer, radiospil og de seneste år i madlavningsvideoer på Instagram.

Om FLAMMENWERFER

FLAMMENWERFER er et samarbejde mellem Hotel Pro Forma og Malmö Live Konserthus, hvor den får urpremiere den 8. marts 2024.

 

Danmarkspremieren finder sted i anledning af Aarhus Festuges Gallaåbning 2024 med forestillinger i Musikhuset den 30. august og 31. august.

Om Hotel Pro Forma

Hotel Pro Forma blev etableret i 1985 af kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm og er et internationalt produktionshus, der er kendt for deres innovative opsætninger, som overskrider grænserne mellem installationskunst, performance, musikdramatik og opera.

 

Som kunstnerisk leder og instruktør har Kirsten Dehlholms arbejde med Hotel Pro Forma opnået stor anerkendelse både nationalt og internationalt og modtaget en lang række prestigefyldte priser, heriblandt Reumerts Årets Hæderspris i 2015 for sit livslange kunstneriske virke og som original fornyer af scenekunsten.

 

Mad & drikke
Vælg forestilling for at se bestillingsmuligheder
Bestil mad & drikke til Flammenwerfer
Lignende arrangementer
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede