Kom tæt på makkerparret - drabschefen og anklageren i ubådssagen

Jens Møller og Jakob Buch-Jepsen giver et unikt indblik i drabssagen, som hele verden fulgte.
Opklaringen af ubådssagen.

To personer sejlede ud i en ubåd - kun en kom tilbage. Det var fakta, da Jens Møller Jensen i august 2017 stod overfor det, som skulle blive en af karrierens største sager. Det blev en efterforskning, som foregik over flere måneder og både til lands, til vands og i luften. Den krævede mange timers arbejde, en god portion kreativ tænkning og store beslutninger.


Retfærdigheden skete fyldest

Sagen vakte opsigt i både ind- og udland, og presse fra hele verden kom til København. Senere måtte både pressefolk og daværende anklager Jakob Buch-Jepsen lægge øre til den mistænktes skiftende historier og nye forklaringer i retten. Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen fik undervejs et godt og nært forhold til den afdødes forældre, som også var til stede under retssagen. Den tiltalte blev idømt fængsel på livstid for drabet i ubåden, og retfærdigheden skete til sidst fyldest.

De to garvede mænd fortæller i dette foredrag om deres unikke samarbejde, det alsidige teamwork, de var en del af og de beslutninger, der fik sagen opklaret.

Om drabschefen og anklageren 

Jens Møller Jensen har været ansat ved dansk politi i over 37 år, men er nu gået på pension. Han har arbejdet med bl.a. efterforskning af drab, røverier, vold, seksualkrænkelser, brand, terror og narko. I 2018 udgav han sine erindringer skrevet i samarbejde med Stine Bolther Opklaret - drabschefens erindringer.

Jakob Buch-Jepsen er især kendt for sit arbejde som specialanklager ved anklagemyndigheden hos Københavns Politi. Her arbejdede han med sager som drab, vold, seksualkrænkelser, røveri, brand og terror. I dag har han eget advokatfirma og arbejder primært som forsvarsadvokat. I 2019 udgav han bogen Jeg som anklager skrevet i samarbejde med Stine Bolther.

Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen har hjulpet filmselskabet Miso Film med udarbejdelsen af fiktionsserien Efterforskningen om netop ubådssagen. Serien havde premiere på TV2 i efteråret 2020 og har siden været vist verden rundt under titlen The Investigation. I Danmark kan serien streames på TV2 Play og HBO Max.

Publikum kan se frem til en interessant aften i Lille sal.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede