Tag børnene med til en anderledes operaoplevelse, når Mini-Figaros opføre Fyrtøjet i en ny, sjov og anderledes version i Musikhuset.  

Figaros har i over 15 år serveret top tunet teater og opera til glæde for de voksne, og nu er det endelig blevet børnenes tur til at grine og have det sjovt. Figaros har nemlig fået en lillebror - Mini-Figaros, som i samarbejde med Den Ny Opera tager H. C. Andersens ikoniske klassiker Fyrtøjet under kærlig behandling. 

Fyrtøjet - eller hvordan bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige er en både eftertænksom og humørfyldt fortælling på tværs af generationer. Med det kendte eventyr som omdrejningspunkt, tager historien en ny vending, når Mini-Figaros leger med figurer, historier, livets udfordringer og musikalske genrer.

Herunder kan du få en lille forsmag på Mini-Figaros opsætning af eventyrklassikeren.

Bedstefars historier

Bedstefar har haft et eventyrligt liv, og han er rigtig god til at fortælle historier om det.Da Emma var lille, elskede hun at høre bedstefar fortælle. Især om hvordan han og bedstemor fandt hinanden for længe siden. Men da hun blev en stor pige, begyndte hun at stille spørgsmål: Var det egentlig bedstefars sang, som overbeviste bedstemor? Og kan det virkelig passe, at bedstemor var en rigtig prinsesse? Fik bedstefar faktisk hjælp af tre store hunde? Hvad er det nu, et fyrtøj er?

Emma kom i tvivl, og det gjorde hende lidt ked af det, og som tiden gik, holdt bedstefar op med at fortælle. Nu er det bedstefar, der er ked af det, for han er blevet alene og savner bedstemor. Men måske kan Emma få bedstefar til at fortælle sine historier igen, så han bliver lidt gladere?

Lad ikke børnene gå glip af denne sjove og finurlige nyfortolkning af H. C. Andersens eventyrklassiker, når den spiller i Musikhusets Lille sal i september.

Anbefalet til børn fra 4-9 år.

GrowOP! Festival 2021

Fyrtøjet er en del af GrowOP! Festival fra 10.-14. september 2021 for familier og børn. Den Jyske Opera og Børnekulturhuset byder for tredje gang ind til musik-, sang-, teater-, lege- og sansefest, hvor alle kan få muligheden for at folde sig helt ud!

Festivalen sætter spot på operaens mange udtryksformer og muligheder og fokuserer i år på oplevelser, der kan deles af hele familien.

Forestillingerne er valgt, så der er noget spændende for alle generationer og aldre. På GrowOP! Festival 2021 er der rig mulighed for at få overraskende, anderledes, klassiske, skæve, inddragende og ikke mindst nærværende oplevelser sammen. Foruden forestillingerne er workshops, leg, sang og musik for børn og familier en del af festivalen.

Læs mere om hele festivalen her.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede