Musikalsk eventyr for hele familien.

Her er musik, sjov og spas, og H.C. Andersen med et twist, men også alvorlige temaer som sorg, ensomhed og bånd mellem generationer.

Teaterkompagniet Figaros' forestilling vokser ud af H. C. Andersens kendte eventyr. Og spørgsmål stilles - hvem bestemmer over eventyrene? Her bytter de tre medvirkende roller i ét væk, mens fantasien løber løbsk i en blanding af musik, sang, skuespil, animation og dukkespil.

Komponist og accordeonist Branko Djordjevic har skrevet den velklingende, finurlige og mangefacetterede musik, hvor citater fra operaer af Mozart og Rossini blandes med helt nyskrevet musik. Som vaskeægte musikteater veksler formen mellem mellem talt dialog og musikalske indslag, så der både er noget for musikelskere og teaterentusiaster.

Musikteater for børn i Mini-Figaros

Efter 15 års turnévirksomhed er Figaros vokset til et af Danmarks mest turnerende teatre med forestillinger på små og mellemstore spillesteder. Nu udvider Figaros sit repertoire til også at rette sig mod børn og familier i Mini-Figaros. Forfatter til forestillingen er Birgitte Holt Nielsen, som har 30 års erfaring med børneteater og var idékvinden bag Danmarks første operafestival for børn.

Historien

Bedstefar har altid været fuld af historier fra sit eventyrlige liv med rejser i hele verden. Da Emma var lille, elskede hun at høre bedstefar fortælle. Allermest om hvordan han og bedstemor fandt hinanden for længe siden. Men da hun blev større, begyndte hun at stille spørgsmål: Var bedstefar virkelig en modig soldat? Kan det passe, at bedstemor Tove var en rigtig prinsesse? Fik bedstefar faktisk hjælp af tre store hunde? Og hvad er det nu egentlig et fyrtøj er? Bedstemors version af historien var lidt anderledes , og som tiden gik, holdt Emma op med at tro på bedstefars skrøner. Nu har bedstefar mistet lysten til at fortælle eventyr, for han er blevet alene og savner bedstemor. Emma har sine egne problemer, men hun prøver at få bedstefar til at fortælle sine historier igen for at give ham humøret tilbage. Måske er der også hjælp at hente for hende i eventyret om Fyrtøjet

Vi anbefaler forestillingen til børn mellem 4 og 9 år.

Holdet bag og medvirkende

Tekst: Birgitte Holt Nielsen
Musik: Branko Djordjevic
Iscenesættelse, scenografi og kostumer: Hans Dueholm
Dukker/masker: Kirsten Victoria Lind
Bedstefar: Hans Dueholm, baryton
Emma: Mariann Mikkelsen, sopran
Musiker: Branko Djordjevic, accordeon og electronica
Plakat og animation Trine Dueholm

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede