Ib Michael & Maria Elizabeth - Enhver har ret til en engel
En koncertlæsning over romanen "Prins"


Koncertlæsningen består af en vekselvirkning af Ib Michaels karakteristiske og levende oplæsning fra romanen ’ PRINS’ kombineret med sange, der matcher bogens handling og kapitler, skrevet og opført af Maria Elizabeth (vokal, guitar og ukulele) akkompagneret af pianist Aske Bode.
Ord og havets toner er sat sammen i dette musikalske univers sådan, at alle farver og sanser træder tydeligt frem fra Ib Michaels kærlighedseventyr om sømanden Bertelsen og den grønlandskfødte Aviaja. En fortælling der beskriver universet mellem drøm og virkelighed, liv og død, tro og tvivl, kærlighed og had, komik og tragedie, mennesker og engle.
Sangene, der svinger sig iørefaldende og sensitivt i Maria Elizabeths melodier, er skrevet direkte ud fra romanens forlæg. Som om sangene fandtes allerede og blot skulle fremkaldes.
Havet har en central rolle i romanen ”Prins” og lyden af havet er derfor også en del af koncerten. Det er netop havet ved Kikhavn, indspillet hvor romanen foregår, der ved hjælp af lydfiler, giver en særlig stemning til musikken i koncerten.


Om kunstnerne
Maria Elizabeth udgav i 2018 albummet ”Circle the Woods”, i samarbejde med Henrik Balling, arkitekten bag bandet Gangway. Det anmelderroste album havde fire singler på henholdsvis P4 og P5. Maria Elizabeth, der har tre soloalbums bag sig, er oprindelig uddannet ved musikkonservatoriet, Manhattan School of Music, i New York, hvor hun studerede efter at have modtaget legat fra Kulturministeriets Internationaliseringspulje. Herfra har hun en Master Degree i klassisk guitar med komposition.


Ib Michaels forfatterskab er kendt og elsket gennem fyrre år i Danmark for bl.a. bøgerne Vaniljepigen, Den tolvte rytter og mange andre. Han er forfatter til over 30 romaner og rejseskildringer og debuterede i 1970 med romanen ”En hidtil uset drøm om skibe”. Ib Michaels værker bryder med den vestlige verdens rationalistiske tænkemåde og trækker på indiansk og buddhistisk filosofi. Han er om nogen eventyrets digter i Dansk litteratur. Ib Michael har modtaget en lang række priser, bl.a. Danske Banks Litteraturpris, 2010.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede