Det kongelige teater gæster Musikhuset med intenst drama om tro og identitet, selvopfattelse og opbrud og ønsket om at beskytte sine børn.

Glæd dig til at opleve den største danske klassiker i det realistiske teater med et stjernehold af skuespillere. Det Kongelige Teater besøger Musikhusets Store sal med det intense drama Indenfor murene. En fortælling om at leve med alt det, man er rundet af, gøre op med det og give sig hen til dem, man elsker.

Kærlighed og splid

I den jødiske familie Levins stuer er alt ved det sædvanlige. Her hersker fred, varme og hygge, idet familien samles til den ugentlige fredagaftensmiddag. Ved spisebordets midte sidder faren Adolf Levin som altid. Men fortids had og splid vækkes, da Levins yngste barn Esther afslører, at hun har forlovet sig med Jørgen Herming, søn af den mand, som for år tilbage afviste at hjælpe Levin på fode, alene fordi de var jøder. Levin sætter sig imod ægteskabet, men indvilliger i at møde ægteparret Herming til en middag, hvor det store slag skal stå.

★★★★★★

"Berlingskes anmelder græd af begejstring: Skal du i teatret en gang i år, er det denne forestilling, du skal se"

Berlingske
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

"Det er svært at forstå, hvor store skuespilpræstationerne faktisk er"

POLITIKEN
★★★★★

"INDENFOR MURENE er på mange måder en mesterlig forestilling, og en flot fjer i hatten for både skuespilchefen og iscenesætteren Morten Kirkskov."

CPH Culture

Kultursammenstød

To kulturer, traditioner og selvopfattelser står stejlt over for hinanden. Hvem vil give sig og hvem kan? Samtidig gør en ungdommen oprør mod forældregenerationens værdier. Det er en fortælling om sameksistens, nedarvet had og accept. Kan Adolf Levin rumme de forandringer, der følger med et nyt slags liv? Kan Esther og Jørgens kærlighed overleve, og måske endda bygge bro mellem to vidt forskellige verdener?

Henri Nathansens stykke fra 1912 havde premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og er det næstmest spillede danske drama.

Skuespilchef Morten Kirkskov iscenesætter et hold af stærke skuespillere med Jens Albinus som Adolf Levin og Bodil Jørgensen som hans hustru Sara.

DSC0795
DSC1625
DSC3403
DSC3834
DSC1013

Medvirkende

Jens Albinus, Bodil Jørgensen, Emilie Koppel, Lars Brygmann, Nicolai Dahl Hamilton, Joachim Kubel, Jela Natius, Zaki Nobel, Emil Prenter, Stine Stengade

Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi og kostumedesign: Steffen Aarfing
Lysdesign: Ulrik Gad

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede