Kom med til reprise af Festugens gallaåbning i selskab med den ung, fremadstormende komponist.

Til årets gallaåbning præsenterer komponisten Lil Lacy værket you’re somehow connected – a dream play. Forestillingen hylder de forbindelser, der er mellem mennesker, og kan opleves af øvrige interesserede 28. august.

Hvert år er Aarhus Festuge platform for nye, spirende kunstnere. De indtager byens scener, pladser og teatre. Og i år er den platform vigtigere end nogensinde.

Også årets gallaåbning giver plads til, at et nyt stjerneskud kan vise sin kunst for et stort publikum. Gallakoncerten for Festugen 2021 er nemlig skabt af komponisten Lil Lacy, som debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2020. Sammen med accordeon solist Bjarke Mogensen, et ensemble bestående af 14 musikere, en dirigent, en elektronisk musiker og lyskunstnere fra Vertigo præsenterer hun værket ’you’re somehow connected – a dream play’ fra scenen i Store Sal i Musikhuset.

Med værket hylder Lil Lacy de synlige og usynlige forbindelser mennesker imellem – og undersøger nogle af de måder, vi som mennesker er forbundet på tværs af generationer, lokationer, tid og drømme. Og netop det fokus er vigtigt for hende både personligt og professionelt:

- Som både amerikansk og dansk statsborger har jeg altid oplevet, at mit hjerte og hjem strakte sig henover kloden med rod forskellige steder, som hver har deres særegne klima, tradition og kultur.
I de tider, vi lever i, kan den indre oplevelse af forbindelse og det at mærke det nære i mennesker på tværs være yderst udfordrende, siger hun.

En række lydelementer som for eksempel kropslyde - hudens hvislen og blodets susen - flettes sammen med både elektronisk og klassisk musik.

I forbindelse med kompositionen af værket ’you’re somehow connected – a dream play’ har Lil Lacy interviewet fem forskellige mennesker fra forskellige generationer og lokationer - en 14-årig klimaforkæmper i Bergen, en hviderussisk kunststuderende i Skt. Petersborg, en brasiliansk komponist i New York, en sydafrikansk kunstner og den danske poet, debattør og forfatter Suzanne Brøgger.

De fem personer er ’somehow connected’ gennem deres fremtidsdrømme for menneskeheden og dem selv. Deres lokationer indgår samtidig som en aktiv og tilbagevendende del af værkets lydunivers.

For Festugen er det fantastisk igen at kunne skabe en platform for unge kunstnere, fortæller Festugedirektør Rikke Øxner:

- Kulturlivet har lidt forfærdeligt under den lange nedlukning, men for alle de nye kunstnere, der netop skulle til at tage hul på karrieren og berige os andre med kunsten og lyden af i morgen, er den opbremsning kommet på et af de værst tænkelige tidspunkter. Så meget desto mere er vi super stolte og glade over, at det er muligt at lægge vores gallaåbning i hænderne på Lil Lacy og hendes drømmende univers.

Værket er en fortolkning af August Strindbergs skuespil ’Et Drømmespil’, som forbinder drøm og virkelighed igennem gudedatteren Agnes’ møde med menneskene på jorden.

Gallaforestillingen finder sted 27. august og er for særligt inviterede. Øvrige interesserede kan opleve ’you’re somehow connected – a dream play’ 28. august i Musikhuset. Billetter kan købes på aarhusfestuge.dk.


Om Lil Lacy
- Dansk/amerikansk komponist og musiker
- Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus
- Er modtager af Léonie Sonnings Talentpris 2020
- Har spillet koncerter og fået sin musik opført i Europa, USA, Mexico, Australien og Japan
- Har udgivet flere anmelderroste og prisvindende albums med forskellige ensembler

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede