Det bliver ikke rigtig jul uden Nøddeknækkeren i Musikhuset. Glæd dig til et vaskeægte juleeventyr for hele familien med levende musik af Aarhus symfoniorkester. 

Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, når Den Kongelige Ballets eventyrlige familieforestilling Nøddeknækkeren traditionen tro indtager scenen i Store sal. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over, og i Musikhuset bliver det ikke rigtig jul, før Nøddeknækkeren er vakt til live. 

Det Kongelige Teaters balletmester, Nikolaj Hübbe, står bag iscenesættelsen, mens Anthony Ward står bag den farverige scenografi. I orkestergraven sidder Aarhus Symfoniorkester ledet af Holly Mathieson og fuldender oplevelsen.

Handlingen

Clara får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave af sin gudfar Drosselmeier, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede og fortryllende slaraffenland, hvor alt kan ske. Fantasien og poesien kender ingen grænser, når Clara på sin færd møder dansende snefnug og valsende blomster, iskolde snedronninger og varmblodige sukkerfeer, frække mus, marcipanhyrdinder og mange, mange andre.

Det forunderlige og sælsomme eventyr om den gådefulde nøddeknækker blev oprindeligt skrevet af den excentriske, tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816. I 1892 komponerede Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen, og den er med sine mange genkendelige, iørefaldende og fantasifulde temaer i dag et af de mest elskede værker i musikhistorien.

Nøddeknækkeren er blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Glæd dig til en fortryllende aften for hele familien!

HSP2360
HSP2373
HSP2398
HSP2425
HSP2717
HSP2663
HSP2738
HSP2805
HSP2886
HSP2910
HSS0647
HSS0721
HSS0801
HSS1346
HSS1852
HSS1868
HSS2386 Crp
Web HSS 6160
Nøddeknækkeren Den Kongelige Ballet

Hør musikken

Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij (Nøddeknækkeren, 1892)
Scenografi og kostumedesign: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe med Stacy Caddell, Sorella Englund, Ask la Cour, Claire Still og Amy Watson samt Rose Gad og Ann Kolvig
Dirigent: Holly Mathieson
Orkester: Aarhus Symfoniorkester

Anbefales fra 7 år.

Mad & drikke
Vælg forestilling for at se bestillingsmuligheder
Bestil mad & drikke til Nøddeknækkeren
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede