Glæd dig til en sjov og musikalsk fortælling, der byder på fælles glæde og himmelsk gospelsang, når Folketeatret gæster Musikhuset med Oh Happy Day.

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i Folketeatres teaterversion af succesfilmen Oh Happy Day fra 2004, som du kan opleve i Musikhusets Store sal i januar 2022.

Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser og en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i den stillestående landsby. Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden Carsten. Hun og veninden Grethe synger i det lille, lokale kirkekor sammen med præstekonen Kirsten, søde Lasse, kiksede Krüger og Preben, der ledsager på orglet, når han da ikke fortæller om sine børnebørn. 

Samværet og sandkagen er vigtigere end sangen. Men da Hannah og Grethe oplever en koncert med et stort, berømt gospelkor, vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel. Ved skæbnens tilsnigelse er Hannah skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af den brødebetyngede Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp.

Stærke skuespillere i de bærende roller

I rollerne som veninderne Hannah og Grethe, kan publikum opleve Marie Mondrup og Ulla Vejby, især kendt for sin rolle som stuepigen Edith i TV2's Badehotellet, samt Christopher Læssø som Jackson der - selvom han i denne teaterudgave ikke er fra USA, men fra Nørrebro – er så friskt et pust i landsbyens andedam, at han vækker både gejst og gnidninger blandt den lille korgruppe og deres familier.

I Folketeatrets teaterversion af Oh Happy Day medvirker desuden et stort hold af både velsyngende og morsomme skuespillere, som til slut flankeres af et vaskeægte aarhusiansk gospelkor.

Oh Happy Day – det bliver en god dag, når vi ses til fælles glæde og sang, der løfter sig mod himlen fra Musikhusets Store sal.

Medvirkende

Marie Mondrup, Troels Malling, Ulla Vejby, Tom Jensen, Christopher Læssø, Signe Kærup Dahl, Mathias Sprogøe Fletting, Kristian Boland, Jacob Moth-Poulsen, Jesper Riefensthal, Kristine Yde

Musikere: Tom Bilde, Nikolaj Heymann, Jonas Munck Hansen
Kor: The Gospel Voices

Bearbejdelse: Rolf Heim og Ninette Mulvad
Instruktion: Rolf Heim

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede