Legendarisk jazzguitarist i nyt format

Guitaristen Pat Metheny er en sand mester og den eneste kunstner nogensinde, der har vundet 20 grammyer i hele 10 forskellige kategorier. 

I år kan Metheny opleves ved en optaktskoncert til Aarhus Jazz Festival, når han tager dygtige, unge talenter under sine vinger og med på scenen i Musikhuset. 

Blandt de største

Metheny har talrige udgivelser og priser på sit cv og en lang karriere, der for alvor tog fart, da han i 1970’erne spillede med vibrafonisten Gary Burtons kvartet.

I 1975 dannede han sin første trio sammen med bassisten Jaco Pastorius og trommeslageren Bob Moses. De indspillede debut lp’en Bright Size Life, som i dag regnes for en klassiker i fusionsmusikken.

Han har spillet med sin tids største: Toots Thielemans, Chick Corea, Herbie Hancock, John Scofield, Jim Hall, Billy Higgins, Ornette Coleman, Roy Haynes, Joni Mitchell og mange flere.

Side-Eye projektet

Den tillid, som ældre musikere altid har vist Pat Metheny siden hans pure ungdom i Kansas City, har inspireret ham til Side-Eye koncerterne, der er blevet modtaget med flotte anmeldelser i New York. Her tager han generøst yngre talentfulde musikere med på scenen, hvor de kan udvikle og finde sig selv gennem den ældre og erfarne guitarists prisme.

Han gør det også for sin egen skyld. Samarbejdet med de yngre musikere, inspirerer ham til at se nye muligheder i hans musik og komponere helt ny.

Til aftenens Side-Eye koncert i Musikhuset medvirker foruden Pat Metheny (guitar) også Chris Fishman (keyboard, klaver) og Joe Dyson (trommer).

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Koncerten med Pat Metheny fungerer som optakt til sommerens jazzfestival i Aarhus. Den 8.-15. juli fylder Aarhus Jazz Festival traditionen tro Musikhuset og resten af byen med de bedste jazztoner fra danske og internationale musikere.

Programmet for festivalen bliver offentliggjort løbende.

Se program for festivalen

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede