Senex Brass Band & koret Harperne  poster
Senex Brass Band & koret Harperne  poster

Vokalgruppen Harperne kunne i 2017 fejre 25-års jubilæum, hvilket blev markeret med en koncert i Helsingør Theater i Den Gamle By sammen med solist Jesper Lundgaard.
Koret har rødder tilbage til Århus Folkemusikskoles Børne- og Ungdomskor, og der er stadig medlemmer fra dengang. Det er blandt andet det, der gør koret så unikt. Koret blev omdøbt til Vokalgruppen Harperne i 1992, og i dag er de en lille flok kvinder, der synger på et højt og ambitiøst niveau krydret med en god portion humor, som også det tvetydige navn ”harpe” antyder. De giver blandt andet koncerter ved forskellige events i Aarhus og omegn, fx medvirkede de ved det gigantiske åbningsarrangement af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.


Deres dirigent, Allan Dahl Hansen, er uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har været kapelmester, arrangør og pianist på Den Jyske Operas opsætning af ”Jul på slottet” i 2007-2012 og på alle forestillinger hos operakompagniet Figaros de sidste mange år. Han har arbejdet som pianist og repetitør ved blandt andet Aalborg, Odense og Aarhus Teater og hos Musical Silkeborg. Derudover virker han som korleder og akkompagnatør for kor og solister i mange forskellige musikalske sammenhænge.
Allan har arrangeret størstedelen af deres numre.

 

SENEX BRASS BAND

De blev dannet i 1970 - orkesteret blev til ved en sammenslutning af FDF Senior Orkester, Musikkorpset "Lyren" og DUI. Igennem årene har Senex været med til at præge amatørmusikken i Danmark med deltagelse i konkurrencer under Dansk Amatør Union. Mange dygtige messingblæsere har haft plads i orkesteret, og har siden fået professionel karriere som musikere i ind- og udland. Samtidig har en række af de ypperste dirigenter haft deres plads foran orkesteret.

Senex har det sidste år oplevet tilgang af medlemmer, hvilket gør, at de i dag er tæt på at være en fuldtallig besætning. At Senex på latin betyder den gamle, giver meget god mening, da flere af orkesterets medlemmer var med da det hele startede i 1970, og kan således fejre 50-års jubilæum sammen med Senex i 2020, en stor præstation indenfor amatørmusik!

Senex Brassband har i mange år været fast nisseorkester til Århus Cityfoenings modtagelse af Julemanden, og har i mange år spillet flotte koncerter i flere kirker i Århus, derudover har de seneste år genoptaget deltagelsen i konkurrencer med flotte resultater. De glæder sig til igen i år at spille julen ind i Musikhusets café.

Deres nuværende dirigent den israelske trompetist Boris Kertsman har studeret trompet i Israel, Tyskland, Sverige og Danmark. Han har siden 2003 været trompetist i West Eastern Divan Orchestra, og har derudover spillet med Staatskapelle-Berlin, Deutsche Oper, Israel Philharmonic, Teatro alla Scala i Milano og MusicAeterna, og vundet adskillige konkurrencer.
Boris har dirigeret Senex siden 2015 og har løftet orkestrets musikalitet betydeligt.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus. 

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede