Virtuos klassisk musikaften i Symfonisk sal

Det bliver en helt usædvanlig aften, når The Knight går på scenen med deres Kreutzer projekt. Ensemblet består af 20 talentfulde musikere med musikalsk legesyge og eventyrlyst i blodet og er under ledelse af dirigenten Eric Jacobsen kendt for at tage den klassiske koncertoplevelse helt ud til kanten.

The Knights 

The Knights er dedikeret til at åbne orkesteroplevelsen og fjerne barrierer mellem publikum og musik. Siden starten i 2007 har orkestret turneret på tværs af USA og Europa og optrådt på verdens mest prestigefyldte scener med anerkendte solister. De inspirerer overalt publikum med deres vitale spilleglæde, der afspejler orkestrets rødder i den klassiske tradition og ikke mindst passion for kunstnerisk udvikling. Det kommer tydeligt til udtryk i Kreutzer-projektet, som de præsenterer i Musikhuset.

Beethoven og Janáceks mesterværker

Kreutzer-sonaterne har navn efter den franske violinvirtuos og komponist Rodolphe Kreutzer, som både Beethoven og Janácek tilegnede deres respektive Kreutzer-sonater. Gennem nye arrangementer for kammerorkester genskaber The Knights disse mesterværker og understreger hermed deres banebrydende betydning i det 21. århundrede.

Den virtuose violinist Ray Chen slutter sig til The Knights som solosolist i Beethovens sonate. Som supplement til disse to store klassikere opføres nybestilte værker af Colin Jacobsen og Anna Clyne. Begge beskriver temaerne jalousi, besættelse, begær og sindssyge, som spiller en så afgørende rolle i Beethovens og Janáceks Kreutzer-sonater.

Knights europaturne 2022 står på et årti med meget roste koncerter i hele Europa. En anmelder ved Mannheimer Morgen, Tyskland i Heidelberg skrev i 2019: Sådan laver du en klassisk musikkoncert, der inkluderer forskellige kulturer, sociale- og generationsgrupper. Orkestrets turné i 2017 blev lige så godt modtaget: Ridderne udmærker sig ved at elektrificere publikum og er en ren fornøjelse fra første til sidste tone, Destimed, Frankrig.

I denne video fra europaturneen 2022 spiller The Knights Leoš Janácek Kreutzer-sonate, som også er på programmet i Musikhuset.

Ray Chen

Med på europaturneen 2022 har The Knights den fremadstormende violinvirtuos Ray Chen. Han er kun lige fyldt 30 år, men bliver kaldt en af de mest indflydelsesrige klassiske musikere i verden. Han er kendt for at bringe den klassiske musik ud til et bredere publikum og række ud til yngre musikere i de byer, han spiller i. Hans åbne tilgang til den klassiske musik er det perfekte match til The Knights.

Program

Colin Jacobsen (*1978): Kreutzings

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Kreutzer-koncert
Fra Violinsonate nr. 9, Op. 47, arrangeret af Colin Jacobsen

Pause 

Anna Clyne (*1980): Shorthand

Leoš Janácek (1854-1928): Kreutzer-sonaten
Fra Strygekvartet nr. 1. koncept og arrangement af Eric Jacobsen, orkestrering af Michael P. Atkinson

Leoš Janácek: Folkesange fra Mähren og Slovakiet

Folkemusik, hentet fra Janáceks feltstudier, arrangeret af Colin Jacobsen

Følg Facebook event
Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede