Tristan og Isolde poster
Tristan og Isolde poster

Musikhuset får fornemt besøg af mestersangerne fra Bayreuth.

Publikum får en unik mulighed for at mærke operasuset fra den mytiske Bayreuth Festival. Traditionen med at spille operaer af Richard Wagner i Bayreuth er lang og skyldes komponistens ønske om at opføre sine store værker. Han valgte selv Bayreuth til sit operahus, og byen har siden været centrum for de verdensberømte Wagner opførelser.

Stjerner kommer direkte fra Bayreuth

Wagners Tristan og Isolde er på programmet til årets festspil i Bayreuth. Bare fire dage efter sidste forestilling i Bayreuth tager de mesterlige sangere turen til Musikhuset og synger den medrivende 2. akt af Wagners opera Tristan og Isolde i en koncertversion.

Glæd jer til at opleve den finske sopran Camilla Nylund og den østrigske tenor Andreas Schager i titelpartierne, ledsaget af andre internationale topnavne som bassen Christof Fischesser i rollen som Kong Marke og mezzosopranen Sasha Cooke som Brangäne. Gstaad Festival Orchestra, der består af de bedste musikere fra Schweiz’ førende orkestre, bliver dirigeret af Sir Mark Elder.

På programmet denne aften er præludium og Good Friday Spell fra operaen Parsifal samt 2. akt af Tristan og Isolde i koncertversion.

Camilla Nylund er finsk sopran. Hun optræder internationalt i lyrisk-dramatiske roller og er især kendt for at portrættere førende kvindelige karakterer i operaer af Strauss og Wagner. Hun er af vor tids mest benyttede sangere og har sunget på de største operascener verden fx i Wien, München, New York, Milano, Paris, Tokyo og mange flere.

Andreas Schager er østrigsk, såkaldt heltetenor. En tenorstemme, der adskiller sig ved dens store udholdenhed, volumen og kraftige klang, der er som skabt til Wagners musikdramaer. Andreas Schager har sunget adskillige Wagner hovedrollepartier og optrådt på berømte scener som Staatsoper Berlin, La Scala og Bayreuth Festival.

Line up

Sir Mark Elder, dirigent
Camilla Nylund, sopran (Isolde)
Andreas Schager, tenor (Tristan)
Sasha Cooke, mezzo-sopran (Brangäne)
Christof Fischesser, bas (König Marke)
Todd Boyce, baryton (Melot / Kurnewal)
Gstaad Festival Orchestra

Program

Richard Wagner (1813-1883)
Prelude and Good Friday Spell [Karfreitagszauber] fra operaen Parsifal
Pause
2. akt af Tristan og Isolde – i koncertversion

Koncerten er støttet af Jochum Foundation.

Følg Facebook event
Mad & drikke
Klik videre for at bestille
Bestil mad & drikke til Tristan og Isolde
Lignende arrangementer
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede