Oplev verdens første værk skrevet til bigband og robot, når Aarhus Jazz Orchestra spiller sammen med robot-vibrafonisten Shimon - en af verdens mest avancerede musik-robotter.

We, Robots er et af Aarhus Jazz Orchestras mest ambitiøse projekter hidtil. Sammen med komponisterne Signe Bisgaard og Morten Riis præsenteres et nykomponeret værk, der udforsker hvordan det lyder, når kunstig intelligens, robot-teknologi og sprællevende jazzmusikere spiller sammen. 

En musikalsk robot

Robotten Shimon er ikke hvem som helst. Af sine opfindere kaldes den en han, og han er vanvittig dygtig til at spille vibrafon og marimba. Shimon er trods sine 600 kilo kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens og kan blandt andet improvisere, tænke kreativt, lytte og interagere musikalsk med sine omgivelser. Dermed er han også en af verdens mest avancerede musikrobotter, og koncerterne i Musikhuset er første (og måske eneste) gang, han kan opleves i Danmark.

Den menneskelige intelligens bag We, Robots

Bag værket We, Robots står Signe Bisgaard og Morten Riis. De to komponister arbejder med udgangspunkt i henholdsvis moderne jazz og elektronisk lydkunst og har med We, Robots sammen skabt et nyt fælles udtryk på tværs af genrer.
 
Inden koncerten fortæller Signe Bisgaard om, hvordan det har været at samarbejde med Shimon og om potentialerne ved at kombinere kunstig og menneskelig intelligens i kunstnerisk skabende arbejde.

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller bigbandet mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter henvender Aarhus Jazz Orchestra sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.

Få en smagsprøve på Shimons spil her

Signe Bisgaard og Morten Riis er henholdsvis studieleder og lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med Aarhus Universitet står konservatoriet for et åbent seminar med minikoncerter fra kl. 10 til 17 i Musikhuset. Der er fri adgang for alle interesserede.

We, Robots er støttet af Statens Kunstfond, William Demant Fonden og DJFBA.  

Arrangør: Aarhus Jazz Orchestra i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Universitet og Folkeuniversitetet.

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede