Maria Lucia Top Billede

Beatles er lig med kærlighed

Maria Lucia er vokset op i Risskov med de store Beatles-klassikere på pladespilleren og en far, der var superfan. Til april kan hun opleves i Musikhuset i den helt nye musical SHE LOVES YOU, der er baseret på Lennon-McCartneys udødelige musik.

Tekst og foto: Christina Jensen/chris1million

In My Life, den er vidunderlig! Og Strawberry Fields Forever. Åh, der er jo også Eleanor Rigby. Og Let It Be! Og Yesterday! Ahmen altså, der er bare så mange.” Maria Lucia næsten råber hver titel ud i rummet med lige dele begejstring og fortvivlelse. Hun er blevet bedt om at nævne sin yndlings Beatles-sang, men at vælge kun én, er en næsten umulig opgave.

Vi befinder os ved spisebordet i hendes københavnerlejlighed, hvor solen stråler ind gennem den åbne altandør, og kæresten Albin Ljungqvist drøner rundt med deres 1-årige søn Per Fredy, som netop har taget sine første skridt. Maria Lucia konfererer med sin svenske musikerkæreste og efter lidt betænkningstid lander hun på In My Life.

“Jeg er fan af de melodiske sange, som jeg har spillet på klaver, siden jeg var barn. Meget af Beatles' musik er lige til at gå til. Også for børn. Og når man bliver ældre, får de et ekstra lag, når man begynder at lytte ordentligt til teksterne. Mange af dem er ikke så banale, som man måske umiddelbart tror,” siger Maria Lucia.

Et smukt og rørende øjeblik 

Til foråret 2022 står den 37-årige sangerinde i front for den helt nye musical SHE LOVES YOU, der har verdenspremiere i Tivolis Koncertsal 25. marts, og som spiller i Musikhuset fra 29. april. Forestillingen er en såkaldt ”jukebox-musical”, hvor en ny original historie får tilsat et berømt sangkatalog som musikalsk motor.

Historien i SHE LOVES YOU har altså ikke noget med John, Paul, George og Ringo at gøre, men handler derimod om en moderne families udfordringer med kærligheden. Fra den naive, unge kærlighedsrus, over den etablerede kærlighed der udfordres af børn og karriere, til den livslange kærlighed der blomstrer ved livets afslutning.

“Jeg ved ikke, hvor meget jeg må sige om om stykket, men jeg må vist godt afsløre, at jeg skal synge Let It Be. Det glæder jeg mig til. Det er en af de store klassikere og en virkelig smuk sang. Og så tror jeg, at det
bliver et smukt og rørende øjeblik,” siger musicalstjernen.

Hovedcastet i SHE LOVES YOU består udover Maria Lucia af Birgitte Raaberg, Rikke Hvidbjerg Karsten Jansfort, Johanne Milland og Mikkel Hoé Knudsen.

Mindet bliver holdt i live 

Da Maria Lucia fik tilbudt en rolle i SHE LOVES YOU, var hun ikke i tvivl om, at hun gerne ville være en del
af Beatles-forestillingen. Lige siden hun var lille, har musikken fra Liverpool-bandet nemlig fyldt i barndomshjemmet i Risskov.


“Beatles er på en måde lig med kærlighed for mig. Det er lidt ligesom at komme hjem,” skrev hun i et Facebook-opslag, da hun annoncerede sin medvirken i SHE LOVES YOU.

Da hun bliver bedt om at uddybe, er det tydeligt, at musikken har spillet - og spiller - en stor rolle i hendes liv.

“Jeg har så stærke minder om min far, der står ved pladespilleren og sætter en Beatles-plade på. Hans begejstring for musikken og mig som lille pige, der hopper rundt om fødderne på ham og danser til Twist and Shout, står tydeligt for mig. Det er et dejligt minde om en far, der giver begejstringen og kærligheden til musikken videre,” siger Maria Lucia.

Maria Lucia fortæller, at hendes far døde i 2009. Til begravelsen blev kisten båret ud til tonerne af Strawberry Fields Forever.

Begejstring og kærlighed til musikken 

Inden vi har sat os ved spisebordet, viser Maria Lucia sin fars imponerende Beatles-samling frem. Udover 80 plader og næsten 50 singler, er der mapper fyldt med plakater, avisudklip og billeder af de fire engelske popmusikere, samt ikke at forglemme muleposen, kuglepennen og alle de andre memorabilia, som faderen samlede og gemte, og som Maria Lucia nu har arvet.

“Det strålede ud af min far, hvor meget han elskede Beatles. Bare se på alle de ting, han har gemt. Tanken om hans begejstring glæder mig. Det er mindet om ham, der bliver holdt i live, hver gang jeg hører Beatles eller taler om dem. Han er her stadig, selvom han ikke har været her i 12 år.”

“Glæden ved musikken delte jeg med min far. Og den glæde vil jeg gerne give videre til min søn. Jeg vil gerne give ham et hjem, der er fyldt med musik,” siger Maria Lucia og fortæller, at hun har givet sin søn navnet Per efter sin far.

“Per Fredy må blive lige det, han vil. Men den musikalske grundskole kan give så meget senere i livet. Jeg sang i pigekor, og uanset om jeg var blevet musiker eller ej, gav det mig meget at stå i et kor og lytte til andre og indgå i en sammenhæng. Ikke at han skal synge i kor, men holdtanken er vigtig at få med.”

Grebet af sammenholdet 

For Maria Lucia selv var der ikke nogen tvivl om, at hun skulle gå musikkens vej. Som barn var hun stor fan af alle de gamle musicals, som The Sound of Music og MGM-klassikerne med Fred Astaire, Ginger Rogers og Judy Garland. Og som 8-årig spillede hun selv med i sin første musical.

“Musicalmusik er omfavnende og fyldt med følelser, og jeg har altid været fascineret af den verden. Jeg blev grebet af det sammenhold, der er på en produktion, da jeg kom med i en musical, og jeg har aldrig sat spørgsmålstegn ved, om det var noget, jeg ville. Selvfølgelig ville jeg da det.”

Inden Maria Lucia slog sit navn fast som Danmarks ukronede musicaldronning, nåede landet at kende hende som vinder af Popstars i 2003. Efter sejren stod hun med en pladekontrakt i hånden, men hun stod også pludselig med et tilbud om en rolle i opsætningen af Skønheden og Udyret, efter en caster havde set hende på tv. Den unge sangerinde kom ud af sin pladekontrakt og blev i stedet ansat på Det Ny Teater.

Popstars gav mig et springbræt og opmærksomhed. Jeg er sikker på, at jeg ville være kommet til at leve af at synge uanset hvad, men min vej ville nok have set anderledes ud, hvis jeg ikke havde vundet. Popstars gjorde, at jeg fik tilbudt nogle roller, som jeg ellers ikke ville have fået tilbudt, men jeg skulle da stadig bevise, at det ikke bare var en tv-gimmick, og at jeg rent faktisk kunne synge.” 

På hjemmebane i Aarhus 

At Maria Lucia kan synge, er der vist ikke længere nogen, der er i tvivl om. Udover utallige hovedroller som fx Elphaba i Wicked og Maria i The Sound Of Music, har hun lagt stemme til Elsa i Frost-filmene, vundet en Reumert for Bedste Sanger, modtaget en Talent Reumert og en Teaterpokal, og i 2020 optrådte hun til Oscar-uddelingen i Hollywood sammen med Frost-sangerinder fra hele verden. 

“Det største øjeblik for mig var, da jeg fik min søn. Men hvis jeg skal kigge på min karriere, så var det da et stort øjeblik at stå på Gammel Scene og vinde den pris (Reumert, red.). Det var første gang, at den blev uddelt til en musicalsanger. Men det var også stort at være med i The Sound of Music og optræde for udsolgte sale aften efter aften. Og det var stort at vinde Popstars. Der er så meget, jeg har lært gennem mit liv og min
karriere allerede. Og forhåbentligt bliver det bare ved.“

Uanset hvad fremtiden bringer, så bliver næste skridt at stå på scenen som Louise i SHE LOVES YOU. Og det er en rolle, som Maria Lucia glæder sig til. Ikke mindst opsætningen i Musikhuset.

“Aarhus er min hjemstavn og der, jeg kommer fra. Det er altid dejligt at være i Aarhus. Det føles som at
være på hjemmebane, sådan har jeg det stadig. Men byen ændrer sig, og tingene ændrer sig, og min far bor der jo ikke længere, og min mor bor også i København. Nu er hjem, hvor min søn og kæreste er. Men jeg elsker Aarhus, og det vil jeg altid gøre.”

Læs mere og køb billetter til musicalen her. 

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede