Udklip1

Dronningen er en flittig gæst

Festugen har altid været en god anledning til en invitation til majestæten.

Tekst: Hans Petersen

1982

Dronningen er kendt for sine mange gode taler i Musikhuset, især ved åbninger af Festugen. Her er majestæten på talerstolen for allerførste gang i Musikhuset ved dets åbning 27. august 1982. 

Foto: Thomas og Poul Pedersen 

2000

Aarhus fejrer dronningens 60 års fødselsdag med forsinkelse 16. juni 2000. Dronningen går her fra Rådhuset til Musikhuset, ledsaget af borgmester Flemming Knudsen og dennes hustru Lisbet Lautrup Knudsen. 

2000

Musikhusets direktør Hans N. Hansen og hustru Aase tager imod Dronningen i Musikhuset 16. juni 2000 i anledning af regentens 60-års fødselsdag., som var 16. april 2000. Bag dronningen SF-rådmand Niels Erik Eskildsen og til højre borgmester Flemming Knudsen. Foyeren er endnu ikke udvidet. Det skete først i 2004.

 

2001

Dronning Margrethe ankommer og bliver modtaget ved Musikhuset ved Festugens åbning 2001. Borgmester Flemming Knudsen ser til, og det gør hans hustru Lisbeth Lautrup Knudsen også (til venstre). 

 

2003

Gallaåbning 2003. Dronning Margrethe og Louise Gade.

Foto: Claus Sjødin 

2005

Aarhus’ første venstre-borgmester Louise Gade byder Dronning Margrethe velkommen til Aarhus Festuge. 

2006

Prins Henrik og Dronning Margrethe bliver budt velkommen af borgmester Nicolai Wammen (til venstre), hans daværende kæreste Kirsten Brosbøl og rådmand Dorthe Laustsen (til højre), alle tre med ryggen til 

Foto: Jens Thaysen

2007

Gallaåbning 2007. Borgmester Nikolaj Wammen viser Dronning Margrethe på plads.

Foto: Jakob Mark  

2017

Et legendarisk billede. Dronningen har åbnet Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Musikhuset og løfter et af de mange små skibe, som blev båret fra Musikhuset til havnen i et enestående flot og stemningsfuldt optog.  

Foto: Kim Haugaard

Foto: Jan Kejser

2019

Dronningen åbner Aarhus Festuge. Her hilser hun på Uffe Bryld, der er gift med festugechef Rikke Øxner, som står ved siden af.  

Dronningen er en flittig gæst

Dronning Margrethe har været en flittig og elsket gæst i Musikhuset Aarhus. Lige siden husets åbning i 1982 har majestæten åbnet Aarhus Festuge i Musikhuset i begyndelsen af september eller slutningen af august. 

Med ganske få undtagelser har Dronningen været på talerstolen ved festugeåbningerne med en altid glimrende tale, i mange år med manuskript, men de senere år uden skriftlig støtte. 

Tidligere borgmester Thorkild Simonsen, der i 2022 er 95 år, nævner netop Dronningens taler som nogle af de bedste oplevelser, han har haft i Musikhuset. 

Et enkelt år var oplevelsen på scenen efter talen knap så god, for regenten måtte holde sig for ørerne, da en hel skare af højtspillende guitarister sendte voldsomme lyde ud over Store Sal. 

I 2000 sluttede Dronningen en lang dag med koncert i Musikhuset. Det var 16. juni, præcis to måneder efter regentens 60års fødselsdag.  

Den dag var Dronningen og Prins Henrik på karettur gennem byen, hvor folket hyldede hende, senere til middag på rådhuset med 115 gæster fra byrådet, det officielle Aarhus og hoffet. Dernæst var regenten i Musikhuset. 

Vi har her samlet billeder fra nogle af regentens besøg i det store århusianske kulturhus. 

 

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede