Hjemmeside Beskæring (13)

Fra Musikhuset til Salling: Man tager noget med fra alle arbejdspladser

Marianne Bedsted satte meget i gang som Musikhusets direktør i seks år.

Tekst: Hans Petersen

Salling har fået både Saling Rooftop og Salling Roofgarden i Marianne Bedsteds tid som direktør. Her har hun det store overblik over byen fra Rooftop. Foto: Axel Schütt 

I dag er Marianne Bedsted direktør i Salling Group og formand for bestyrelsen i Danmarks Radio. Men i seks år, fra 2009 til 2014, var hun direktør i Musikhuset Aarhus. Og den tid ser hun tilbage på med glæde. 

”Det var seks rigtig gode og spændende år. Jeg var fascineret af den enorme passion i kulturen – og koblingen til også at drive og udvikle institutionen som en virksomhed,” siger Marianne Bedsted. 

Der skete meget i de år. Det var kort efter, at der var skabt nye muligheder med de nye sale, nu i alt syv. Der kunne derfor være store arrangementer kontinuerligt i Store Sal, fordi Aarhus Symfoniorkester ikke længere skulle bruge salen som øvelokale midt på ugen. 

 

Hvad var de største ting, I lavede, i de seks år? 

”Det er svært at sige. Vi fik både startet store musicals, nye traditioner som Den kongelige Ballet i julen og udendørs sommerkoncerter med internationale artister på amfiscenen,” siger Marianne Bedsted. 

 

Hvad var din egen største oplevelse? 

”Der var så mange store oplevelser, og jeg kunne lide alle genrerne. Hvis jeg skal vælge én, må det blive koncerten på amfiscenen med Earth, Wind & Fire i 2011 – det var første udendørs koncert i mange år, en smuk sommeraften, og da de spillede ’September’ gik det hele op i en højere enhed.”  

 

Hvad betyder Musikhuset for Aarhus? 

”Huset er meget vigtigt for byen. Det er et samlingssted for kulturoplevelser af høj kvalitet - og for alle. Der er både dybde og bredde. Fra stand-up til ballet, store internationale artister og ensembler til gratis koncerter i foyeren.” 

 

Hvad har Musikhuset betydet for dig? 

”Rigtig meget. Det var et privilegium at arbejde i så markant en kulturinstitution for Aarhus, og jeg holder stadig meget af at komme i det dejlige hus. Jeg nød hver eneste dag og lærte af at arbejde i den offentlige sektor. Et tæt samspil mellem et fantastisk dedikeret team, dygtige politikere og de mange spændende samarbejdspartnere, sponsorer og kunstnere.” 

 

Har du taget noget med, som du har kunnet bruge siden? 

”Man tager noget med sig fra alle arbejdspladser. Jeg har fx taget hele det at arbejde med oplevelser med mig i Salling. Det har været en god ballast til skabelsen og ideen bag Salling Rooftop og nu sidste skud på stammen, Salling Roofgarden. Mit netværk inden for kulturbranchen har også været godt til de mange koncerter på scenen.” 

 

Har du ønsker for Musikhusets fremtid? 

”Jeg ønsker, at Musikhuset Aarhus vil forblive en stærk kulturinstitution for Aarhus, regionen og hele landet og ønsker tillykke med jubilæet.” 

Syv direktører for Musikhuset Aarhus

1982-1991: Poul Koch

Arkivfoto

1991-1996: Bent Peter Larsen

Foto: Richard Sylvestersen

1996: Steen Pade

Foto: Preben Hupfeld

1996-2006: Hans N. Hansen

Foto: Kim Haugaard

2006- 2009: Henrik Hjorth

Foto: Kim Haugaard

2009-2014: Marianne Bedsted

Foto: Kim Haugaard

2014- : Jan Christensen 

Foto: Axel Schütt

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede