Store Sal I Nye Farver

Store sals fantastiske forvandling

Farverne i salen giver plads til oplevelserne på scenen.

Tekst: Skrevet af Hans Petersen i samarbejde med Århus Stiftstidende

Det store århusianske musikhus er usædvanligt velholdt og up to date, når det handler om komfort for publikum, kvalitet af lys og lyd og om at minimere forbruget af energi.

En meget synlig ændring kom i 2011, da Store sal trængte til en makeover efter næsten 30 år. Det handlede ikke bare om betræk på stolene, men også om farverne i salen, lyset og ventilationen samt lydanlægget, der blev skiftet i 2012.

Kunstneren Emil Gregersen, der boede i Højbjerg, havde været konsulent på farverne i Store sal, da Musikhuset blev åbnet i 1982.

Emil Gregersen rådgav om disse farver i Store Sal i 1982. Foto: Musikhuset

Udtrykket skiftet

I 2011 var det tid at skifte udtryk, og her blev en anden kunstner, Mogens Gissel fra Odder, kaldt til som rådgiver. Han skulle sætte farver på både scenetæppe, vægge, stole og gulvtæpper.

Efter Mogens Gissels råd ændrede Store sal udseende til dette i 2011, og sådan er den stadig. Foto: Anders Hede

De lyse, dominerende farver blev erstattet af en mere afdæmpet farveskala, der giver bedre plads til tidens mere farverige scenografi. Sæderne er nu vinrøde, loftet azurblåt, væggene nøddebrune og scenetæppet karrygult. Samlet giver det en smagfuld og stemningsmættet baggrund for oplevelserne på scenen.

Kunstneren Mogens Gissel i den gamle sal i 2011, mens han overvejer de nye farver.
Foto: Axel Schütt

1588 pladser

Næsten 1.600 gæster kan Store sal rumme til alt fra klassiske balletter og opera til rytmiske koncerter, musicals og store udenlandske gæstespil.

Salen er opbygget som et auditorium og er også velegnet til for eksempel aktionærmøder, foredrag, generalforsamlinger og andre store firmaarrangementer. Helt præcist er der 1.588 pladser, heraf 96 stole i orkestergraven, der kan hæves og er Nordeuropas største.

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede