Symfonisk sal

Symfonisk sal

Musikhusets Symfonisk sal er bygget specielt til Aarhus Symfoniorkester og til symfonisk musik.

Salen fra 2007 er designet med et snævert sigte og præcist mål. Akustikken var det primære succeskriterie med fokus rettet mod klassisk, symfonisk og akustisk musik.

Salen er designet i et tæt samarbejde mellem C.F. Møller Architects, Århus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus og Artec New York. Symfonisk Sal har de samme proportioner som Wiener Musikvereins Gyldne Sal, da flere end 100 års erfaring herfra fortæller historien om de perfekte mål. Resultatet er en enestående behagelig og neutralt lydende koncertsal, der subjektivt er blandt de bedst klingende i Nordeuropa og som giver de udøvende musikere et unikt positivt feedback.

Farverne i salen er nordiske med lyst asketræ, grå akustikpaneler og sorte sæder. Som kontrast er valgt røde bagvægge, og når akustikpanelerne justeres, titter den samme røde farve frem.

Scenen kan rumme et fuldt symfoniorkester og korpodiet 100 sangere. Salen har plads til 1.170 publikummer. Salen er 25 m høj og har to balkon-afsnit foruden sidebalkonerne. 

Symfonisk Sal anvendes også til prisoverrækkelser, åbningsceremonier og præsentationer. Koncertsalsorgelet skaber den perfekte baggrund og kan belyses i forskellige farver.

Unikt orgel i bagvæggen

Som kronen på værket Symfonisk sals et 42-stemmers koncertorgel med ikke færre end 3.200 orgelpiber indbygget i bagvæggen. Orglet er af mærket Klais og blev indviet i december 2010. Orglet er skænket til Musikhuset og Aarhus Symfoniorkester af A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål.

Det smukke og unikke orgel vejer 16,4 tons.

Om Symfonisk Sal

  • 1172 sæder (+ 8 kørestolspladser), samt 100 korpladser 
  • Scenebredde 14 m
  • Scenedybde: 11 m
  • Loftshøjde 20 m

SE SALSPLAN

DOWNLOAD TECH SPECS FOR SYMFONISK SAL

LINK TIL LYS-PLOTS SYMFONISK SAL, PDF, DWG, WYG

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede