Klassisk verdensstjerne med legendarisk orkester.

Det er en af klassisk musiks helt store stjerner, der gæster Musikhuset, når violinisten Joshua Bell giver koncert i selskab med kammerorkesteret Academy of St. Martin in the Fields i Symfonisk sal.

Samarbejdet mellem Bell og orkesteret har begejstret publikum og anmeldere i det meste af verden, og den skotske avis The Scotsman har givet dem disse rammende og smukke ord med på vejen:

”Bell har opnået noget helt specielt, siden han blev orkestrets musikchef. Der er stadig den kendte finish og finesse, den sikre aristokratiske blødhed. Men under Bell har de også fået et bemærkelsesværdigt fokus, og der er en ætsende klarhed i deres spil: enhver bevægelse har retning og mening. Og det er en fornøjelse at opleve et ensemble, hvor samtlige musikere virker så engagerede.”

The Scotsman

Verdensberømt orkester

Academy of St. Martin in the Fields har i årtier begejstret publikum med kammermusik i absolut verdensklasse og kunne i 2019 fejre sit 60-års jubilæum. Siden 2011 har den internationalt roste violinist og dirigent Joshua Bell været orkestrets musikchef. En titel, der tidligere kun har vært tildelt orkestrets grundlægger Sir Neville Marriner.

Aftenens program

Robert Schumann: (1810-1856)
Carnaval opus. 9 - uddrag
arr. Maurice Ravel

Niccolò Paganini: (1782-1840)
Koncert for violin og orkester nr. 1 D-dur op. 6

Pause

Robert Schumann:
Symfoni nr. 2 C-dur op. 61

Kom med orkestret på turné

I denne podcast kan du høre Joshua Bell fortælle om arbejdet med kammerorkesteret, om at turnere og om at spille som solist og dirigere koncerter. Optagelsen er lavet under efterårets turné.

Follow Facebook event
Contact

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tel: 89 40 90 00

musikhuset@aarhus.dk

 

See opening hours

Stay updated

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Improve contrasts
Read more
There are no results that match your search Search failed