Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise poster
Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise poster

Aarhus Jazz Orchestra hylder Toots Thielemanns i selskab med Mathias Heise & Sinne Eeg.

Traditionen tro spiller Aarhus Jazz Orchestra fire storswingende koncerter under Aarhus Jazz Festival – denne gang til Musikhuset Swinger. I år hylder det Aarhusbaserede bigband det belgiske jazzikon Toots Thielemanns. Toots regnes for at være en af jazzens største personligheder og den mest virtuose jazzmundharpespiller i det tyvende århundrede. I 2022 ville han være fyldt 100 år, og det fejrer Aarhus Jazz Orchestra ved at spille det bedste af hans musik i fantastiske arrangementer af bl.a. Marie Schneider.

Toots Thielemanns kom i sit musikalske virke vidt omkring - fra skandinaviske folkemelodier og brasiliansk bossanova til fusionsjazz og moderne popmusik. Koncerterne med Aarhus Jazz Orchestra er en unik mulighed for at opleve Toots’ mangfoldige, musikalske univers fortolket af et af Danmarks førende bigbands.

Til koncerterne medvirker den prisvindende og anmelderroste Mathias Heise på mundharpe. Mathias har tidligere vundet verdensmesterskabet i kromatisk mundharpe og har de seneste år markeret sig internationalt som en unik solist og komponist – bl.a. i sit samarbejde med DR Big Band. Således er koncerterne en storslået hyldest til jazzen, mundharpen og –ikke mindst–Toots Thielemanns.

Line-up

Nikolai Bøgelund (cond), Mathias Heise (hca), Aarhus JazzOrchestra

Om Musikhuset Swinger

Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet samarbejdet med Musikhuset og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel velkendte koncept, Musikhuset Swinger.

13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.

Se program for festival

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede