Den britisk/amerikanske kunstner Anohni giver sammen med Aarhus Symfoniorkester en eksklusiv koncert i Musikhusets Store sal.

Anohni er kendt for sin smukke, delikate, nærmest overjordiske sangstemme og brød igennem den musikalske lydmur i 2005, da hun som forsanger i bandet Antony and the Johnsons modtog den fornemste britiske musikpris, en Mercury Award, for årets album.

Når hun kommer til Musikhuset i efteråret, er det resultatet af et unikt kunstnerisk samarbejde med Aarhus Symfoniorkester. Samarbejdet blev grundlagt, da hun i 2015 spillede sammen med Aarhus Symfoniorkester på NorthSide. Festivalkoncerten regnede ganske vist væk, men den var alligevel magisk. Derfor vender Anohni tilbage til Aarhus og symfoniorkestret for at indspille sange og give en koncert i anledningen af Aarhus 2017.

Seks stjerner i Store sal

Da Anohni i 2006 senest besøgte Musikhusets Store sal fik koncerten hele seks stjerner af musikmagasinet GAFFAs anmelder, der gav ordene ”en uafrystelig koncertoplevelse af de ganske sjældne” med på vejen.

Hør singlen Drone Bomb Me fra Anohnis seneste album Hopelessness fra 2016.

Kunstinstallation på Musikhusets facade

Koncerten med Anohni er en del af hendes engagement som artist in residence i kulturhovedstadsåret, hvilket tidligere på året blandt andet bød på udstillingen FUTURE FEMINISM i Galleri ’O’ Space på Aarhus Havn. Også i denne omgang kan man opleve kunst fra Anohnis hånd. Fra torsdag aften til og med søndag, kan man, når mørket falder på, opleve en stor videoinstallation af Anohni projiceret op på Musikhusets facade. Videoinstallation Silent Hopelessness viser en række kvindeansigter, som synger lydløse sange.

Videoinstallationen er produceet af Anohni og Tom Cole. De medvirkende i videoerne er Johanna Constantine, Leslie Cuyjet, Nicolette Templier, Chelsea Fryer, Vanessa Aspillaga, Mahira Kakkar, Stacey Robinson, Dr. Julia Yasuda, Sangeeta Yesley, Kembra Pfahler, April Matthis, Lorraine O’Grady, Chivonne Michelle, Ching Valdes-Aran.

Koncerten er støttet af British Council.

Varighed: 1 time og 30 minutter uden pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Aarhus Symfoniorkester

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede