Verdensberømt symfoniorkester skaber vellyd i Musikhusets fabelagtige Symfonisk sal.

Der er en storslået og unik musikalsk oplevelse i vente, når er et af verdens fineste orkestre besøger Musikhuset. Berliner Philharmoniker har siden begyndelsen i 1882 begejstret musikelskere med klassisk musik fra allerøverste hylde. Nu kan du for første gang nogensinde opleve orkestret i Musikhuset Aarhus.

Med stjernedirigenten Kirill Petrenko i spidsen kan publikum glæde sig til at høre Felix Mendelssohns 3. symfoni og Dmitri Sjostakovitjs 10. symfoni.

Hvor Mendelssohn hentede inspiration til sin 3. symfoni i Skotland, så fandt Sjostakovitj sin inspiration i sit hjemland. Sjostakovitjs konflikter med det sovjetiske styre var voldsomme i flere omgange. I 1936 blev han første gang offentlig fordømt, og han var flere gange nødt til at trække værker tilbage, da de ikke faldt i det sovjetiske styres smag. Hans 10. symfoni havde premiere umiddelbart efter Stalins død og bliver derfor ofte tolket som en kommentar til den frygtelige tid under de sovjetiske diktator.

Legendarisk orkester

Berliner Philharmoniker blev stiftet i 1882 og har længe været regnet for et af verdens bedste symfoniorkestre. Hans von Bülow, Arthur Nikisch og Wilhelm Furtwängler var chefdirigenter i orkestrets første årtier og satte hver deres tydelige præg. I 1955 blev Herbert von Karajan orkestrets kunstneriske leder og udviklede sammen med musikerne en enestående klangkvalitet og stil, der gjorde filharmonikerne berømte i hele verden. Siden har Claudio Abbado og Simon Rattle udvidet repertoiret og sikret, at musikken er nået ud til et bredere og yngre publikum. I dag ledes orkestret af chefdirigent Kirill Petrenko.

Glæd jer til en storslået aften i Musikhusets Symfonisk sal.

Program

Felix Bartholdy Mendelssohn:
Symfoni nr. 3, a-mol, opus 56: Den skotske

Dmitri Sjostakovitj:
Symfoni nr. 10, e-mol, opus 93

Stor tak til Det Obelske Familiefond og Axel Muusfeldts Fond 

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede