Glæd dig til en mageløs koncert i Musikhuset med Det Kongelige Teaters legendariske symfoniorkester Det Kongelige Kapel.

Dyk ned i nogle af verdens allerstørste komponisters ungdomsværker sammen med verdens ældste orkester - Det Kongelige Kapel.

Ungdomsværkerne bringer os vidt omkring i følelsesregisteret, når Det Kongelige Kapel, dirigenten David Robertson og den danske verdensstjerne, barytonen Johan Reuter, gæster Musikhuset med koncerten Symfoniske fortællinger.

Opus 1 er en evig målestok for en komponists øvrige værker. Anton Webern søgte tilbage til rødderne og tonaliteten, da han i sin ungdom skrev sit første orkesterværk. Passacagliaen blev hans mest elskede værk og en milepæl mellem den senromantiske periode og den moderne tid.

Johan Reuter, fortolker Musorgskijs Dødens sange og danse, hvor døden i skiftende forklædninger besøger fire døende mennesker.
En vuggevise, en kærlighedserklæring og en russisk dans indgår i musikken til nogle af de skæbner, som døden tager med sig.

Tonedigtet Don Juan var et af Richard Strauss’ første mesterværker, og den tyske komponist satte tidligt i karrieren høje standarder for, hvordan en helt og hans fortælling skal beskrives i musik af det store orkester med dets righoldige og nuancerede klangverden.

Sjostakovitjs første symfoni er også et ungdomsværk, som den kun 18-årige komponist skrev som en opgave på Leningradkonservatoriet. Sjostakovitj udtalte nogle år senere, at han ville ”arbejde utrætteligt for musikken og vie hele sit liv til den”, en profeti, han til fulde opfyldte.

Om Det Kongelige Kapel

Det Kongelige Kapel er Det Kongelige Teaters legendariske og vellydende symfoniorkester. Det er verdens ældste orkester med rødder helt tilbage til det trompeterkorps, som Christian 1. grundlagde i 1448. Intet andet orkester i verden har en så lang og traditionsrig historie. Selveste Carl Nielsen har været kapelmester, og orkestret har tidligere arbejdet med dirigenter og komponister som Richard Strauss, Igor Stravinskij og Leonard Bernstein for blot at nævne nogle få.

Der er lagt op til en storslået aften i Musikhusets smukke Symfonisk sal.

Program
Anton Webern: Passacaglia for orkester, opus 1
Modest Musorgskij: Dødens sange og danse
Richard Strauss: Don Juan, opus 20
Dmitrij Sjostakovitj: Symfoni nr. 1

Følg Facebook event
Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede