Oplev Kirsten Olesen alene på scenen som naziforbryderen Joseph Goebbels' sekretær i tankevækkende teaterdokumentar.

Gå ikke glip af Kirsten Olesen stærke solopræstation i rollen som Brunhilde Pomsel, der var sekretær i Joseph Goebbels' propagandaministerie i nazisternes Tredje Rige. Rollen indbragte Kirsten Olesen Årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle 2020-2021. Nu har du chancen for at se det tankevækkende stykke, der også indbragte Kirsten Olesen et hav af stjerner og hjerter fra anmelderne.

★★★★★★

"Kirsten Olesen i topform i Et tysk liv."

Børsen
★★★★★

"Kirsten Olesen leverer en pragtpræstation som solist i monologen Et tysk liv om Brunhilde Pomsel."

Jyllands-Posten
★★★★

"Kirsten Olesen tryllebinder som Goebbels' sekretær."

Berlingske
♥︎♥︎♥︎♥︎

"Kirsten Olesen spiller Goebbels’ sekretær med frygtindgydende kølighed."

Politiken

Et enestående vidnesbyrd

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. Hun var 103 år og gav sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Nazi-regimets propagandaminister Joseph Goebbels.

"Nu til dags forestiller folk sig, at de ville have gjort mere for de stakkels forfulgte jøder. Jeg er sikker på, at når de siger det, mener de det oprigtigt. Men det ville de ikke. Alle havde for mange problemer til at kunne bekymre sig om jøderne. Det var som om, hele Tyskland var under en glasklokke. Tyskland var én stor koncentrationslejr... ikke at det undskylder noget."

Brunhilde Pomsel

Den indre moral sættes i fokus

Et tysk liv handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre, og den kollektive skyld der fulgte efter. Brunhilde Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat, hvordan hun blev stenograf og sekretær for først en jødisk forretningsmand, siden i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller sin historie slår den kollektive fortrængning revner. Hun nægter dog at påtage sig en skyld.

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Hvornår er vi kommet til det punkt, hvor vi må rejse os og tage et personligt ansvar for de politiske begivenheder i vores samtid og klart afvise radikalismen? Eller er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

Gå ikke glip af teater i særklasse, når Et Tysk Liv spiller i Musikhuset.

Forestillingen anbefales til personer over 15 år.  

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede