Gå ikke glip af Henrik Ibsens legendariske mesterværk Gengangere i Musikhuset. 

Oplev et mesterligt drama fra en af teaterhistoriens vigtigste forfattere, når NørrebroTeatret og Teater 2 opfører Henrik Ibsens Gengangere i Musikhuset med den anmelderroste instruktør Moqi Simon Trolin bag roret. 

Gengangere er en ægte klassiker og med et tema om seksuel krænkelse, er det stadig er højaktuel den dag i dag.

I hovedrollerne kan publikum glæde sig til to af teaterverdenens garvede skuespillere, nemlig ægteparret Pia Jondal og Waage Sandø, der leverer et gribende skuespil som Fru Alving og Pastor Manders, hendes ungdoms brændende kærlighed. De ikoniske roller er blevet skildret adskillige gange, men mest berømt herhjemme er nok Det Kongelige Teaters opsætning i 1999, med stjerneskuespillerne Githa Nørby og Jørgen Reenberg i hovedrollerne. 

Overgreb på tjenestepigen

Dramaets kvindelige hovedkarakter, Fru Alving, har for mange år siden overværet, at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving, nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et såkaldt ”uægte barn” ud af. Det skal skjules, barnet skal væk, skammen er for stor. Nu mange år efter kaptajnens død, beslutter Fru Alving at oprette et børnehjem i sin mands navn. Udadtil for at hædre en i offentlighedens opfattelse anstændig borger. Nu har Fru Alving så taget kaptajn Alvings og tjenestepigens ”uægte” barn Regine til sig som ung pige i huset. Og da hendes syfilissyge søn Osvald, efter ophold i udlandet kommer hjem, og som sin far gør krænkende tilnærmelser til Regine, som jo ovenikøbet er hans halvsøster, oplever Fru Alving chokeret ”gengangeriet”. 

Stykket blev offentligt fordømt

Stykket vakte vild skandale i sin samtid, da Ibsen fortæller, at Fru Alvings unge søn Osvald lider af nedarvet syfilis efter sin far. En sygdom, der i samtiden ikke kunne behandles, og derfor langsomt udviklede sig til sindssyge. Den offentlige fordømmelse af skuespillet var total. Sandheden var ilde hørt og skulle fortrænges. Hvad man dengang derimod ikke gik så højt op i, var at stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. 

Gengangere er et stærkt og meget komplekst drama, et opgør med det stive og højborgerlige samfund, en kamp for kvindens ret til selv at bestemme over sit liv. Det har nogle knaldgode roller og er spændende som en krimi! Skrevet i 1881, men stadig rystende nutidigt. Det er klassisk teater, når det er bedst.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder her.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede