Margrethe poster
Margrethe poster

Ny storslået musical hylder Danmarks Dronning

Musicalen Margrethe er vores allesammens historie, fortalt igennem hende, som samler os.

En livshistorie om 50 år på den danske trone, fyldt med oplevelser og skelsættende begivenheder.

Et stykke Danmarkshistorie med nykomponeret musik, i en unik opsætning med 24 skuespillere og 18 musikere!

Oplev bl.a. Ulla Henningsen og Xenia Lach-Nielsen som H.M. Dronning Margrethe II II, Peter Schrøder som H.K.H. Prins Henrik, Emilie Groth som Prinsesse Margrethe og Kristian Boland som Kong Frederik IX.

Vær med når vi fejrer H.M. Dronning Margrethe II med en ny, storslået dansk musical. En jubilæumsforestilling, hvor vi med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst er med på Dronningens livsrejse og i nedslag følger regentens 50 år på den danske trone.

Musicalen Margrethe får urpremiere på Det Kongelige Teater i juni 2023 og gør sin entré på Store scene i Musikhuset i august 2023.

Mennesket bag fortællingen

Dronning Margrethe har elsket at se teater, ballet og opera, siden hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater som barn. I årenes løb har Dronningen skabt kostumerne og scenografien til adskillige forestillinger. Derfor bliver majestætens kærlighed til teatret en helt naturlig del af musicalen. Men jubilæumsforestillingen bliver meget mere end det. I en musikalsk mosaik fortælles Dronningens livshistorie på helt nye måder.

Fra prinsessens fødsel kort efter Hitler-Tysklands besættelse af Danmark i april 1940. Over en glad barndom til den livsforandrende grundlovsændring i 1953, hvor Margrethe som trettenårig bliver tronfølger. Forelskelsen og ægteskabet med Prins Henrik. Et familieliv i pressens søgelys. Kunstkritikerne og den hårde behandling af Prins Henrik. Afskeden med dem, man elsker. Passionen for arkæologi, litteratur og kunst.

Musicalen Margrethe bliver en enestående fortælling, der fletter H.M. Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende fortælling om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende.

Bag om musicalen

”I sine nytårstaler bruger Dronningen ofte udtrykket hjertevarme. For os handler det om at skabe netop en hjertevarm musical, som med respekt hylder Danmarks Dronning,” siger Lasse Aagaard, Thomas Høg og Sune Svanekier, der lige nu komponerer musikken og skriver tekster til musicalen.
 
Høg-Aagaard-Svanekier lover en musical af internationalt format. De tre har en stribe anmelderroste forestillinger bag sig blandt andet musicalen Jordens Søjler og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen, mens Mikkel Rønnow er dirigent.

Forestillingen produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med blandt andre H.C. Andersen Festivals og TOCA Records.

Se det fulde cast

Xenia Lach-Nielsen, Ulla Henningsen, Peter Schrøder,  Kristian Boland, Cassandra Lemoine, Katrine Falkenberg, Laura Vesti, Marie Mourier, Monica Isa, Pernille Petersson, Randi Winther, Silke Biranell, Tine Gotthelf, Flemming Bang, Julian T. Kellerman, Kim Hammelsvang, Kristian Jensen, Mathias Hartmann Niclasen, Morten Lindemann Olsen, Morten Lützhøft, Sebastian Gil Harris, Simon Nøiers og Søren Bech-Madsen.

Følg Facebook event
Mad & drikke
Vælg forestilling for at se bestillingsmuligheder
Bestil mad & drikke til Margrethe
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede