Ny storslået musical om hele Danmarks Dronning

Den gribende og hjertevarme musical Margrethe har haft urpremiere på Det Kongelige Teater og gør sin entré i Store sal i Musikhuset i august 2023.

Premieren fik stående ovation, og publikum var ellevilde. Anmelderne har også svært ved at få armene ned over den rørende oplevelse.

★★★★★★

"Margrethe er på alle leder en storslået musical, som i den grad fortjener at få et stort publikum."

Out&About
★★★★★★

"Man kunne nærmest synge sangene og nynne melodierne på hjemturen fra teatret."

Teaterbussen

Publikum måtte flere gange række ned efter lommetørklædet, for de både grinte og græd, så tårerne trillede ned ad kinderne. Skuespillernes præsentationer gav dem kuldegysninger.

Hør, hvad publikum siger om det, der bliver kaldt en drømmepremiere. 

Stærke hovedroller i rørende historie

Vær med når vi fejrer H.M. Dronning Margrethe II med en ny, storslået dansk musical. En rørende historie med gåsehudsfremkaldende musik om skæbne, pligt, arv og ikke mindst kærlighed.

I hovedrollerne som Dronning Margrethe kan du glæde dig til at opleve Ulla Henningsen, Xenia Lach-Nielsen og Emlie Groth. De spiller overfor Peter Schrøder, Morten Lützhøft og Sebastian Gil Harris som Henri. Med på rollelisten er også Kristian Boland som Kong Frederik IX og et stort ensemble.

Margrethe 07
Margrethe 02
Margrethe 04
Margrethe 01

Læs flere af de flotte anmeldelser her 

★★★★★

"Med et flot hold, ekstremt mange skuespillere på scenen, er der en imponerende og velafbalanceret spillestil over hele linjen."

Kulturkupeen
★★★★★

"Gennemført med respekt og finesse."

Frb. Amts Avis
♥︎♥︎♥︎♥︎

"Overordentlig velspillet og flot sat op med eminent skrædderarbejde."

Politiken

Musicalen Margrethe er vores allesammens historie, fortalt igennem hende, som samler os. En livshistorie om 50 år på den danske trone, fyldt med oplevelser og skelsættende begivenheder.

Glæd dig til en storslået musikalsk rejse gennem Danmarks historie, når 23 skuespillere og et 18-mands orkester i en ny, imponerende dansk musical indtager Musikhusets store sal.

Mennesket bag fortællingen

Dronning Margrethe har elsket at se teater, ballet og opera, siden hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater som barn. I årenes løb har Dronningen skabt kostumerne og scenografien til adskillige forestillinger. Derfor bliver majestætens kærlighed til teatret en helt naturlig del af musicalen. Men jubilæumsforestillingen bliver meget mere end det. I en musikalsk mosaik fortælles Dronningens livshistorie på helt nye måder.

Fra prinsessens fødsel kort efter Hitler-Tysklands besættelse af Danmark i april 1940. Over en glad barndom til den livsforandrende grundlovsændring i 1953, hvor Margrethe som trettenårig bliver tronfølger. Forelskelsen og ægteskabet med Prins Henrik. Et familieliv i pressens søgelys. Kunstkritikerne og den hårde behandling af Prins Henrik. Afskeden med dem, man elsker. Passionen for arkæologi, litteratur og kunst.

Musicalen Margrethe bliver en enestående fortælling, der fletter H.M. Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende fortælling om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende.


Musicalen er skabt af trioen Høg-Aagaard-Svanekier. De har en stribe anmelderroste forestillinger bag sig blandt andet musicalen Jordens Søjler og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen, mens Mikkel Rønnow er dirigent.

Forestillingen produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med TOCA Records og H.C. Andersen Festivals. 

Medvirkende og kreativt hold

Medvirkende

 

Ældre Margrethe: Ulla Henningsen

Mellemste Margrethe: Xenia Lach-Nielsen

Unge Margrethe: Emilie Groth

 

Ældre Henri: Peter Schrøder

Mellemste Henri: Morten Lützhøft

Unge Henri: Sebastian Harris

 

Kong Frederik IX: Kristian Boland

 

Ensemble

 

Cassandra Lemoine, Laura Vesti, Monica Isa Andersen, Marie Mourier, Nynne Holmen, Randi Winther, Silke Biranell, Tine Gotthelf, Flemming Bang, Julian T. Kellerman, Kim Hammelsvang, Kristian Jensen, Mathias Hartmann Niclasen, Morten Lindemann Olsen, Simon Nøiers, Søren Bech-Madsen, Lisa Maria Birk Pohl, Lily Hanskov Aginsky, Emma-Sofie Bertelsen, Silje Isabell Ruby, 

 

Kreativt hold

 

Musical af Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier  

 

Musik: Lasse Aagaard 

Sangtekster: Thomas Høg 

Dialog: Sune Svanekier 

 

Iscenesættelse: Mads M. Nielsen 

Koreografi: Ernestine Ruiz 

Musikalsk ledelse: Mikkel Rønnow 

 

Originalt scenografisk koncept: Benjamin La Cour

Kostumedesign: Lucy Osborne

Originalt lysdesign koncept: Tim Mitchell

Lyddesign: Tim Høyer

 

Orkestrering: Jesper Riis 

Korarrangementer: Christian Berg 

 

Produceret af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med TOCA Records og H.C. Andersen Festivals 

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede