Den anmelderroste jazzsangerinde Melody Gardot indtager Musikhuset med sin yndefulde vokal.

Der er lagt op til en koncert ud over det sædvanlige, når den amerikanske jazzstjerne Melody Gardot gæster Musikhuset med sit forrygende band i forbindelse med Aarhus Jazz Festival. Talentet er ligeså signifikant som historien bag amerikanske Melody Gardot. Som 19-årig cyklist blev hun kørt ned af en bilist og fik voldsomme skader. Også hendes hjerne blev hårdt rystet, og i lang tid var den blødeste bossanova toner den eneste musik, hun kunne tåle at lytte til og sidenhen så småt udøve.

Siden er hendes originale stil blevet ikonisk - med mørke briller indtager hun scenen og tager sit publikum i hendes hule hånd. Melody Gardot kæmper stadig med sine kvæstelser, men den på en gang enormt skrøbelige og enormt stærke 36-årige sanger og musiker tilhører i dag den absolutte jazzelite.

Musik med bid og kant

Melody Gardot har det melankolske univers til fælles med Norah Jones, men der er bid og kant i hendes musik. Ikke for ingenting har hun artister som Joni Mitchell som forbillede. Hun fik sit store gennembrud i 2009 med My One and Only Thrill, der har solgt mere end en million eksemplarer og begejstret anmeldere verden over.

Med flere succesfulde albums bag sig der glider hen over forskellige genre som blues, jazz og R&B forkæler Gardot sjælen og tilfredsstiller hjernen med tekster, der går dybt.

Lige nu er hun albumaktuel med Sunset in the Blue, der udkom under Corona-nedlukningen i efteråret 2020. Musikken er indspillet både i Europa og USA med producer Larry Klein samt arrangøren Vince Mendoza og indeholder ‘duetter’ med Sting og Ibrahim Maalouf.

Sunset in the Blue har modtaget en regn af stjerner og hjerter fra anmeldere herhjemme og internationalt.

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

"Sunset in the Blue vedkender sig i den grad den silkebløde arv fra jazzens guldrandede bossanova-epoke. Albummet er uforskammet behageligt og delikat."

Politiken, Kim Skotte
★★★★★

"Gardots flair for bossanova med tropisk-brasilianske følelser og percussion flyder blødt igennem hele Sunset in the Blue med fine arrangementer af Vince Mendoza."

Kristeligt Dagblad
★★★★

"The album offers welcome comfort in a time of need."

Downbeat

Globalt, musikalsk samarbejde 

Lyt her til den smukke første single From Paris With Love, som er indspillet af et globalt orkester med musikere fra 30 forskellige lande - alle i isolation under pandemiens første lockdown. Melody Gardot fandt deltagerne via opslag på de sociale medier. 

Sidst Melody Gardot lagde vejen forbi Musikhuset var både anmeldere og publikum begejstrede, så der er lagt op til en fantastisk aften i Store sal. Glæd dig!

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Koncerten med Melody Gardot er en del af sommerens jazzfestival i Aarhus. Den 9.-16. juli fylder Aarhus Jazz Festival traditionen tro Musikhuset og resten af byen med de bedste jazztoner fra danske og internationale musikere. 

Se program for festivalen her

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede