Sønderjyske Rikke Thomsen i Rytmisk sal

Med 2021 udgivelsen Opland fik Rikke Thomsen startet en hel bevægelse i det sønderjyske. En bevægelse, som støt og roligt har bredt sig som ringe i vandet, som et melankolsk sønderjysk ekko fra Gedser til Skagen, fra Esbjerg til København.

Med sit episke og lyriske udgangspunkt, i landsbyen Blans i Sønderjylland, udfoldede Rikke Thomsen på Opland en verden af 80’er nostalgisk realisme, afmagt og savn for os. Altid med respekt for emnet, og for sig selv som hovedperson. Alle, som har hørt sangene fra det fremragende 1. album, er betagede af historierne i Vausen, Ballebrovej nr. 2 og Hunge Hjerte.

Stemningen er fortættet og dialekten uomtvistelig, og alligevel bliver man som tilskuer draget ind i Rikke Thomsens univers med et smil på læben og en selvfølgelighed, som er påfaldende. Rikkes univers er yderst nærværende og ærligt, og man er, som tilskuer til koncerterne eller lytter af musikken, ikke i tvivl om oprigtigheden bag ordene.

Makværk

I efteråret 2023 udgav Rikke Thomsen den svære toer Makværk, og der er ikke noget nyt på tapetet, hvad angår at gøre den smukke sønderjyske dialekt til hele rigets rocksprog.

Totalt rocket begynder det dog ikke. Faktisk er vi ude i spoken word-segmentet på åbnings- og titeltracket. Et in medias res-moment, hvor yatzy, Shania Twain og modersmålet pudses af på en cafe i Ålleren – et godt stykke fra dér, hvor Aabenraa er Apenrade.

Thomsen er fantastisk skåret for tungebåndet. De sønderjyske gloser er sing-along-bevægende, også selvom man de første gennemlytninger må have simultantolk.

★★★★★

"Noget af det vildeste salgsfremstød for syd- og sønderjysk dialekt. Fremragende slice of Sønderborg i albumformat"

GAFFA

Samtidig med udgivelsen er der planlagt 4 eksklusive koncerter i starten af 2024. En koncert i Rikke Thomsens "Opland", Alsion i Sønderborg, En i hendes ”Bagland”, Skråen i Aalborg, en i hendes nuværende hjemegn Århus og en i Amager Bio i det ”Åltins Kolde København”.

Lyt til nummeret Sønderborg City fra det nye album Makværk her:

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede