Oplev et af verdens bedste symfoniorkestre dirigeret af Daniel Barenboim.

Der er fornemt besøg fra Berlin, når Staatskapelle Berlin og Daniel Barenboim i efteråret besøger Aarhus. Koncerten har musik fra den symfoniske verdens kernerepertoire på programmet, når Brahms' 3. og 4. Symfoni er på tapetet. Johannes Brahms 2 sidste symfonier er komponeret i henholdsvis 1883 og 1885, og står sammen som to af den store tyskers absolutte hovedværker

Staatskapelle Berlin

Staatskapelle Berlin er et af verdens ældste orkestre. Det er oprindelig grundlagt i 1570 omkring hoffet i Brandenburg, og siden 1742 tilknyttet til Staatsoper Unter den Linden.

Orkestret regnes for et af verdens bedste symfoniorkestre. Gennem tiden har det været ledet af nogle af de mest sagnomspundne dirigenter i musikhistorien. I spidsen for orkestret har stået folk som Felix Mendelssohn Bartholdy, Giacomo Meyerbeer, Richard Strauss, Wilhelm Furtwängler og Herbert von Karajan.

I de seneste 30 år har orkestrets chefdirigent heddet Daniel Barenboim, og under hans taktstok har orkestret spillet i turneret verden rundt og spillet i ikoniske koncertsale som Suntory Hall i Tokyo, Carnegie i New York, Philhamonien i Paris foruden naturligvis hjemmebanen på Staatsoper i Berlin.


Daniel Barenboim

Staatskapelles chefdirigent siden 1992 er den argentinsk fødte dirigent Daniel Barenboim. Barenboim kom til verden i Buenos Aires den 15. november 1942, og flyttede sammen med forældrene til Israel i 1952.

I sine tidlige teenageår og først i tyverne studerede han musikteori, komposition og direktion bl.a. i Salzburg. Som bare 12 årig lavede han sin første indspilning og op gennem 1960'erne indspillede han alle klaverkoncerter skrevet af Mozart, Brahms og Beethoven! I den periode etablerede han sig samtidig som en verdensstjerne og blev betegnet, som tidens fremmeste pianist.
 
Siden sin debut på dirigentpodiet i 1967 har han markeret sig som en markant, betydningsfuld og yderst efterspurgt dirigent over hele verden. Han har blandt andet dirigeret 18 sæsoner i træk i Bayreuth og været chefdirigent ved både Chicago Symphony Orchestra, La Scala i Milano og Orchestra de Paris.

Koncerten i Symfonisk sal er Barenboims tredje besøg i Musikhuset. De foregående to gange har han gæstet huset sammen West Eastern Divan Orchestra, der samler unge musikere fra Israel, Europa og hele den arabiske verden i et orkester for at fremme sameksistens og tværkulturel dialog.

Koncerten gennemføres ved hjælp af bidrag fra Det Obelske Familiefond.

Følg Facebook event
Mad & drikke
Vælg forestilling for at se bestillingsmuligheder
Bestil mad & drikke til Staatskapelle Berlin
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede