Oplev et af verdens bedste symfoniorkestre dirigeret af Sir Andrew Davis

På grund af sygdom kan Daniel Barenboim ikke selv gennemføre koncerten med Staatskapelle Berlin, som det ellers tidligere har været annonceret.

Staatskapelle Berlin og Daniel Barenboim har i stedet truffet aftale med den britiske dirigent Sir Andrew Davis, der træder i Barenboims sted ved koncerten i Aarhus. Koncertprogrammet er uændret og byder stadig på musik fra den symfoniske verdens kernerepertoire nemlig Brahms' 3. og 4. symfoni. Johannes Brahms to sidste symfonier er komponeret i henholdsvis 1883 og 1885 og er nogle af den store tyske komponists absolutte hovedværker.

Staatskapelle Berlin

Staatskapelle Berlin er et af verdens ældste orkestre. Det er oprindelig grundlagt i 1570 omkring hoffet i Brandenburg og siden 1742 tilknyttet Staatsoper Unter den Linden.

Orkestret regnes for et af verdens bedste symfoniorkestre. Gennem tiden har det været ledet af nogle af de mest sagnomspundne dirigenter i musikhistorien. I spidsen for orkestret har stået koryfæer som Felix Mendelssohn, Bartholdy, Giacomo Meyerbeer, Richard Strauss, Wilhelm Furtwängler og Herbert von Karajan.

Staatskapelle Berlin har turneret verden rundt og spillet i ikoniske koncertsale som Suntory Hall i Tokyo, Carnegie Hall i New York, Philharmonien i Paris foruden naturligvis hjemmebanen på Staatsoper i Berlin.

Sir Andrew Davis

Det er en af Englands største dirigenter, der træder i Daniel Barenboims sted til koncerten i Musikhuset.

Den 78-årige Sir Andrew Davis har gennem sin karriere stået i spidsen for nogle af verdens fineste orkestre. Fra 1991 til 2004 var han æresdirigent og chefdirigent for BBC Symphony Orchestra, og han har ligeledes stået i spidsen for Toronto Symphony Orchestra og Melbourne Symphony Orchestra. Han har dirigeret Wagner både til festspillene i Bayreuth og i Chicago, hvor han dirigerede en komplet opsætning af Niebelungens Ring. Gennem sin karriere har han optrådt på nogle af verdens store operascener, blandt andet La Scala i Milano, Royal Opera House i Covent Garden og The Metropolitan Opera i New York. Det danske publikum vil måske genkende ham, som den karismatiske og meget britiske dirigent af Last Night of the Proms, som han har stået i spidsen for ikke færre end 12 gange, senest i 2018.

I 1992 blev han af Dronning Elizabeth gjort til Commander of the British Empire (CBE), og bærer derfor titlen Sir.

Værker

Johannes Brahms
Symfoni nr. 3

Johannes Brahms
Symfoni nr. 4

Stor tak til Det Obelske Familiefond, der støtter koncerten.

Læs koncertprogram

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede