Musikhuset Swinger glæder sig til at byde velkommen til Danmarks ubetinget største, mest eksperimenterende rytmiske ensemble. 

I 2021 fejrede Blood Sweat Drum + Bass sit 20-års jubilæum, og i løbet af 2022 vender orkestret for alvor tilbage til sine rødder i den mere urbane musik.

Det sker med koncerten The Blood Sweat Drum + Bass - Astonishing Visual Experience feat. Soweto Kinch.

Koncerten byder på et unikt samarbejde med den engelske altsaxofonist og rapper Soweto Kinch, som BSD+B vil lave hele to samarbejder med som en del af Music City Aarhus 2022. Den prisvindende Soweto Kinch er en af de mest spændende og alsidige unge musikere på de britiske jazz- og hiphop-scener.

Den første koncert kan opleves til Aarhus Jazz Festival denne eftermiddag i Musikhuset.

Her præsenteres Soweto Kinch dels i numre fra hans udgivelse The Black Peril, hvor han eksperimenterer med lyden af ragtime, proto-jazz, vestindisk folklore og klassiske værker af sorte komponister fra det seneste århundrede – en periode med betydningsfulde sociale forandringer.

Samtidigt udforskes tråde til moderne former for dansemusik, herunder hip-hop og trap – alt arrangeret specielt til lejligheden for BSD+B.

Derudover er Soweto Kinch også solist i orkestrets store bagkatalog sammen med alle orkestrets fantastiske solister.

Hele koncerten bliver suppleret med en interaktiv visuel oplevelse af Svend Ejnar Fisker Langkjær, der er elektronisk komponist og digital kunstner, uddannet ved DIEM på Det Jyske Musikkonservatorium. På det seneste har han arbejdet på at få en computer til at registrere, genkende og interagere med de komplekse lydmønstre, der danner grundlaget for vores egen musikalske forståelse. 

Det endelige resultat er en koncertoplevelse, hvor den visuelle side søger at afspejle lydbilledet på en ny og interessant måde.

Line-up

Jens Chr. "Chappe" Jensen (cond), Soweto Kinch (sax, rap), Turid Guldin (voc), Ole Visby, Julie Kjær, Nikolai Schneider, Jacob Danielsen and Harald Langåsdalen (sax), Søren Phille Bærbak, Bent Hjort, Jakob Sørensen and Rene Damsbak (trp), Jens Kristian Bang, Jonas Lindh, Kirstine Kjærulf Ravn and Anders Østergaard Frandsen (trb), Rasmus Svale (tuba), Aske bode (key), Sisse Foged Hyllested (b), Espen Laub von Lillienskjold and Jais Paulsen (drm), Magnus Lindgaard Jochumsen (perc)

Om Musikhuset Swinger

Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet samarbejdet med Musikhuset Aarhus og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel velkendte koncept, Musikhuset Swinger.

13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.

Se program for festivalen

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede