Verdensberømt symfoniorkester tager Mahler med i Musikhuset.

Mahlers musik og Wiener Filharmonikerne har været tæt forbundet, siden Mahler selv var orkestrets dirigent. Med dirigenten Daniel Harding i spidsen danner Symfonisk sal denne aften ramme om en oplevelse ud over det sædvanlige. Glæd dig til at opleve hele spændet i Mahlers musik. Fra den stormfulde, euforiske 1. symfoni til Adagio satsen fra Mahlers ufuldendte 10. symfoni.

Det legendariske orkester, Wiener Filharmonikerne, har gennem historien været helt tæt på Gustav Mahler og hans musik. Fra 1897 til 1907 var Mahler chefdirigent på Wiens Hofopera, hvor han dirigerede Wiener Filharmonikerne, som også opførte hans egne værker. Siden blev traditionen fra Mahler ført videre af hans elever i Wien, bl.a. dirigenten Bruno Walter.

Mahlers symfonier udspringer direkte af Wien. Hans musik afspejler byens righoldige kultur, men også dens splittelse og skjulte sider i årene op til 1. Verdenskrig. Ved denne koncert, der præsenterer både Mahlers første og hans sidste symfoni, kan man opleve hele det mangfoldige musikalske spektrum.

I dag arbejder Wiener Filharmonikerne sammen med nøje udvalgte dirigenter. Hvem der får lov til at nyde godt at orkestrets enestående klangverden, bestemmer musikerne selv. De senere år har englænderen Daniel Harding været en af Wiener Filharmonikernes favoritter, og med ham har de ofte spillet Mahlers musik. Traditionen lever videre på bedste vis.

Glæd jer til en storslået aften i Musikhusets Symfonisk sal.

Program

Mahler
Adagio fra symfoni nr. 10

Mahler
Symfoni nr. 1

Stor tak til Det Obelske Familiefond og Axel Muusfeldts Fond for at støtte koncerten.

Praktisk information

Vi gør opmærksom på, at der blot vil være en kort pause i koncerten, hvor vi opfordrer alle til at blive i salen. Det er dog tilladt at benytte toilettet i pausen. 

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder her.
Se muligheder
Food
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhuset@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede