1920 1980 Hair Grafik

Musicalen der formede en generation

Hair blev musicalen, der definerede en hel generation. Den ramte Broadway i 1968 og blev den første rock-musical i historien.

Hair fra 1968 hyldede hippiernes værdier, beskrev ungdomskulturen og den enorme generationskløft. Den skubbede grænserne og skabte furore. Ikke mindst på grund af den frigjorte stil og nøgenscenerne. Sangene rakte langt ud over scenekanten og blev store hits. I 1979 skrev Milos Forman et nyt kapitel til historien med filmen Hair. Nu skriver Østre Gasværk et nyt med en opdateret version af den ikoniske musical, som kommer til Aarhus til maj. 

Søren Møller, der er teaterchef på Østre Gasværk, fortæller, hvorfor man stadig kan opleve Hair efter mere end 50 år. "Hair er en ægte klassiker. Centrale temaer i musicalen er diversitet, inklusion, racisme, seksualitet, religion, krig og fred. Det er aktuelle temaer, som rammer lige ned i det, vi alle går og taler om. Hair er et tidsbillede og et tematisk spejl, der taler direkte til os. Det vil blive meget tydeligt i den nye udgave." 

Forestillingen bliver en opdatering, hvor publikum får den eksplosion af musik, som de kender fra Hair. Søren Møller fortsætter: "Publikum kan forvente en musical spækket med hits. Musikken bliver opdateret, så den bliver relevant for alle, uanset om man er 17, 37 eller 67. Vi kan også garantere, at det visuelle bliver opgraderet. Hvordan skal være en overraskelse, men jeg lover, at de syretrips, publikum skal med ud på, bliver mere virkelige end nogensinde. Det bliver noget andet, end man tidligere har set i Danmark." 

Castet er netop blevet offentliggjort, og både kendte og mindre kendte navne er med. Man kan blandt andet opleve nye talenter som Gustav Schriver (Kinky Boots), Anders Bilberg (aka Betty Bitschslap) og Maria Overgaard Vinther (Atlantis), mens det for mange kan blive et glædeligt gensyn med Andrea Lykke Oehlenschlæger (The Bodyguard), Matilde Zeuner (Mamma Mia) og Jean Michel Bay (X-Faktor og MGP). Om castingen siger Søren Møller: ”Vi er med castingen lykkedes med reelt at afspejle den mangfoldighed, som forestillingen har som central tematik. Vi har derudover ønsket at satse på det unge talent, og jeg garanterer, at der venter publikum nogle helt enestående oplevelser fra et hold, der synger, spiller og danser i særklasse"  

Søren Møller har tidligere produceret en række af de senere års helt store musicaloplevelser. Blandt andre Aladdin og Klokkeren fra Notre Dame. I Musikhuset har man kunnet opleve Tarzan, Shu-bi-dua og Seebach.   

Hair spiller i Musikhuset den 11. - 21. maj.  

Køb billet til musicalen her

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede