MG 2401 Højformat Web

Oplevelser vi glæder os til

Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj ved godt, hvilke ingredienser der giver en ekstraordinær liveoplevelse: talent, kunstnerisk ambition og nærvær.

Der er intet smukkere, end når alle i salen sammen oplever et kunstnerisk mirakel. Så gør det ikke noget, at man som publikum er forudsætningsløs, man skal bare være åben og tage imod den gave, man bliver præsenteret for.

Her 3 oplevelser i oktober - lige efter Jeppes hjerte…

***

Trio Vitruvi må man som musiker bare bøje sig for. Violinisten Niklas Walentin, pianisten Alexander McKenzie og cellisten Jacob la Cour er alle tre ekstremt dygtige solister, og tilsammen udgør de kammerensemblet Trio Vitruvi. De spiller med stor generøsitet og som én organisk enhed, der bevæger sig rundt, følger og beriger hinanden. I det fællesskab formår de at fortolke over den nedskrevne musik, så det føles så frit, som når jazzmusikere improviserer. I Musikhuset kan du faktisk høre trioen to gange. Første gang her i oktober og igen til foråret 2022, hvor de kommer sammen med Kammerballetten. Det er altid intenst, når Trio Vitruvi spiller, men med Kammerballetten bliver det intimt. Publikum sidder på selve scenen helt tæt på ensemblet og de kongelige dansere. Jeg er helt sikkert også på plads der, for det kan kun blive magisk.

***

Sonya Yoncheva har jeg aldrig hørt live før, men jeg kan uden at overdrive sige, at jeg blev lamslået første gang, jeg hørte en optagelse med hende. Hendes stemme er så kraftfuld og kan høres hen over et helt symfoniorkester - det er i sig selv en bedrift - men samtidig synger hun så elegant og fraserer så smukt og fuldstændig ubesværet. Teknisk håndværk og sangtalent af Sonya Yonchevas format er så stort, at det næsten er skræmmende. 

***

Judith Hill har jeg ikke hørt live, men hun har klart noget af det, jeg går efter. Man kan jo høre på optagelser, at hun er et charmerende energibundt og superdygtig til håndværket. Derudover har hun et cv med power i. Hun har sunget backing vokal for de helt store, som fx Michael Jackson, men i Musikhuset optræder hun med sin egen musik. Jeg er ganske enkelt nysgerrig efter at opleve, hvilket produkt hun kommer med. Hun er på den gode måde en dark horse, som jeg har tårnhøje forventninger til.

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede