Kom med til det skotske højland i selskab med Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra.

Med på scenen er den skotske folkesanger Siobhan Miller og dirigent David Riddell, der selv er født og opvokset i Skotland.

Klassisk musik, bigbandjazz og skotsk folkemusik forenes i storslåede arrangementer af skotske viser og helt ny musik komponeret af David Riddell, dirigent og leder af Randers Kammerorkester, og hans søn John Riddell, trommeslager i Aarhus Jazz Orchestra. Det er far og søn, der har udviklet koncerten sammen, og når de fortæller om deres fælles projekt er det med lys i øjnene og en glæde over at få mulighed for at præsentere den skotske folkemusik i helt nye rammer.

Caledonian Crossroads kunne opleves for første gang i juni 2022, og her blev musikken mødt af begejstrede publikummer og stående applaus. Nu ser begge orkestre frem til endnu engang at begejstre publikum med koncerten i Musikhusets Rytmisk sal.

En fortælling om kærligheden til Skotland

Caledonian Crossroads udspringer af en far og søns fælles musikalske ophav, som de har delt siden Johns barndom; Davids opvækst i det skotske højland, Johns barndomsminder om de magiske bjerge på den anden side af havet og den skotske kultur og hjertevarme. Med David Riddells egne ord bliver koncerten ”inspirerende, følelsesladet og monumental”.

Ny solist: Siobhan Miller

Da den oprindelige solist Claire Hastings er blevet forhindret i at medvirke i koncerten med Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra, bliver hun erstattet af Siobhan Miller, der også er en kendt skotsk folkesanger. I 2011, 2013 og 2017 vandt hun prisen som Best Singer ved Scots Trad Music Awards, og i 2018 blev hun tildelt prisen som Best Traditional Track ved BBC 2 Folk Awards. Siobhan Miller har desuden optrådt på National Theatre of Scotland og Broadway i New York.

Til koncerten vil man opleve, hvordan Siobhan Millers smukke klang flettes ind i den storladne musik fra Aarhus Jazz Orchestra og Randers Kammerorkester og forstærker de mange fortællinger, der udspringer af den skotske musiktradition.   

Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter i hele Danmark – herunder orkester- og kammerkoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i det danske musikmiljø.

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt bigband og består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene. Aarhus Jazz Orchestra høster gode anmeldelser i både ind- og udland og har ved flere lejligheder været nomineret til – og vundet – en Danish Music Award. Gennem årene har orkestret blandt andet arbejdet sammen med internationale solister som Kurt Elling, Jamie Cullum og Eliane Elias.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede