Musikhuset Bweb 1920X1980 (6)
Musikhuset Bweb 1920X1980 (6)

Danish Youth Jazz Orchestra hylder legendariske Duke Ellington

OBS: Arrangementet er desværre aflyst pga. sygdom. 

I efteråret 2021 kan du opleve ungdomsbigbandet Danish Youth Jazz Orchestra, når de svinger vejen forbi Musikhuset med titlen DYJO & DUKE. Til denne koncert hylder orkesteret den legendariske pianist, komponist og arrangør, Duke Ellington.

Gør jer klar til at opleve musikken af en af de største bigbandkomponister i musikhistorien, og lad jer forføre af det unikke og spændende lydunivers, som kun Duke Ellingtons kompositioner kan skabe.

Koncerten er gratis.

Om Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er et elite ungdomsbigband som består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø, og fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra, som en ny talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for, at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Det brede samarbejde giver orkestret mulighed for, at lave workshops og masterclasses med musikere og solister fra Aarhus Jazz Orchestra, og således skabe en dybere forståelse for bigband-genren blandt orkesterets medlemmer.
Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell. John Alexander Riddell (f. 1995) er trommeslager, komponist, arrangør og dirigent, og er en af det mest efterspurgte unge trommeslagere i Danmark. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er udpræget bigband-trommeslager og har i sit arbejde med forskellige bigbands og orkestre spillet med et hav af danske og internationale solister: Randy Brecker, Andrea Motis, Seamus Blake, Adam Rapa, Teitur, Caro Emerald, Kira Skov, Maria Lucia, ANOHNI, Pede B, Wycliffe Gordon, Caroline Henderson, Sinne Eeg, Cæcilie Norby og mange flere.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole, og er et af de fire tiltag under Jazzfabrikken. Jazzfabrikken er et 3 årigt regionalt udviklingsprojekt med opstart i 2019, som skal bidrage til at styrke den musikalske fødekæde og talentudvikling inden for rytmisk musik. Projektet har særligt fokus på talentudvikling af blæserelever på alle niveauer.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede